Idealni kandidat: Jogi Lev vodi Bajern!

Ali tek od 2019. godine - prvo da se ispune dva zahteva! Uli Henes ubeđuje Jupa Hajnkesa da ostane na klupi još jednu sezonu.

Fudbal 28.11.2017 | 13:00
Idealni kandidat: Jogi Lev vodi Bajern!
Pričalo se da je Julijan Nagelsman iz Hofenhajma rešenje na duge staze, govorilo se o zaključenom poslu sa Tomasom Tuhelom, ali rukovodioci Bajerna i dalje tragaju za naslednikom Jupa Hajnkesa. Kako sad stvari stoje, izgleda da su promenili mišljenje i pikirali ni manje ni više nego  - Joahima Leva!

Selektor Nemačke slovi kao idealno rešenje za klupu Bavaraca. Makar ga je tako „krstio“ tiražni i uticajni Bild, precizirajući da se Jogi dopada Bajernovim šefovima i da je već razrađen plan njegovog povratka u klupski fudbal. Ideja je sledeća: Lev da vodi reprezenatciju do kraja Mundijala u Rusiji, onda da - bez obzira na učinak Pancer divizije- ode na jednogodišnji odmor kako bi se pripremio za novi izazov, koji bi usledio u junu 2019. kad bi definitivno postao šef na Alijanc areni.

Samo...

Da bi plan imao prođu potrebno je realizovati još najmanje dva. Prvi je da sam Joahim Lev po okončanju Prvenstva sveta raskine ugovor sa FS Nemačke (važi do 2020), što ne bi trebalo da bude veliki problem, imajući u vidu pozicije Bajerna u tamošnjem fudbalu. A drugi, daleko zahtevniji, podrazumeva ubeđivanje Jupa Hajnkensa da u tom međuperiodu ostane na klupi, iako je po povrtaku iz penzije obećao da će izgurati samo ovu sezonu do kraja.

Bild uverava da je Uli Henes, predsednik Bajerna i veliki Hajnkesov prijatelj - na čiji je poziv Jup prihvatio da sredi svlačionicu po raskidu saradnje sa Karlom Ančelotijem -minulog petka, na godišnjoj skupštini kluba, ponudio 72-godišnjem stručnjaku scenario da vodi velikana iz Minhena još jednu godinu i tako utaba put Levu.

„Misim da je moguće da ubedimo Hajnkesa“, rekao je Henes.

Joahim Lev, navodno, nema ništa protiv ovakvog razvoja događaja i sviđa mu se ideja da se posle više od deset godina rada u reprezentaciji (2006. bio pomoćnik Jirgenu Klinsmanu, a posle povlačenja tadašnjeg selektora poverena mu je uloga glavnokomandujućeg) vrati poslu koji podrazumeva non-stop akciju. Poslednji takav imao je u Austriji iz Beča (sezona 2003/2004), a tokom karijere je vodio još nižerezredni Frojenfeld, Štutgart, Fenerbahče, Karlsrue, Adanu i Tirol.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar