Следите примјер Русије

Руски председник Владимир Путин позвао је данас све земље да следе пример Русије и униште своје залихе хемијског оружја.

Свијет 27.11.2017 | 12:49
Следите примјер Русије
- Позивамо земље које имају хемијско оружје да следе наш пример и учине напоре како би ускоро завршиле уклањање својих преосталих залиха, а земље које су изван медјународног и правног оквира Конвенције - да јој се одмах придруже -рекао је Путин, преноси Тасс.

 
Руски председник је, такодје, упутио поздраве делегатима 22. заседања Конференције држава учесница Организације за забрану хемијског оружја (ОПЦW), у тексту објављеном данас на сајту Кремља.

Путин је рекао и да је последња серија руског хемијског оружја уништена 27. септембра, назвавши то "важним кораком ка одговорнијем и стабилнијем свету".

- Сигуран сам да ће нам показивање снажне политичке воље омогућити да постигнемо наш заједнички циљ стварања света без хемијског оружја - закључио је Путин.

Иначе, 22. заседање Конференције држава учесница ОПЦW почело је данас у Хагу и трајаће до 1. децембра, напомиње руска агенција.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Антиоптимиста

27.11.2017 12:02

,Унистили смо своје хемијско наорузање,па и не треба вам јер имате нуклеарно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

28.11.2017 20:12

Бас тако,

Name

блбл

27.11.2017 12:42

Ста се деси са оном великом вести о Бакировој војсци? Један дан се млатило око тога и ниста. Ни једна вест не траје висе од 24 сата.

ОДГОВОРИТЕ