Sledite primjer Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas sve zemlje da slede primer Rusije i unište svoje zalihe hemijskog oružja.

Svijet 27.11.2017 | 12:49
Sledite primjer Rusije
- Pozivamo zemlje koje imaju hemijsko oružje da slede naš primer i učine napore kako bi uskoro završile uklanjanje svojih preostalih zaliha, a zemlje koje su izvan medjunarodnog i pravnog okvira Konvencije - da joj se odmah pridruže -rekao je Putin, prenosi Tass.

 
Ruski predsednik je, takodje, uputio pozdrave delegatima 22. zasedanja Konferencije država učesnica Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW), u tekstu objavljenom danas na sajtu Kremlja.

Putin je rekao i da je poslednja serija ruskog hemijskog oružja uništena 27. septembra, nazvavši to "važnim korakom ka odgovornijem i stabilnijem svetu".

- Siguran sam da će nam pokazivanje snažne političke volje omogućiti da postignemo naš zajednički cilj stvaranja sveta bez hemijskog oružja - zaključio je Putin.

Inače, 22. zasedanje Konferencije država učesnica OPCW počelo je danas u Hagu i trajaće do 1. decembra, napominje ruska agencija.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Антиоптимиста

27.11.2017 12:02

,Unistili smo svoje hemijsko naoruzanje,pa i ne treba vam jer imate nuklearno

ODGOVORITE
Name

Nikola

28.11.2017 20:12

Bas tako,

Name

blbl

27.11.2017 12:42

Sta se desi sa onom velikom vesti o Bakirovoj vojsci? Jedan dan se mlatilo oko toga i nista. Ni jedna vest ne traje vise od 24 sata.

ODGOVORITE