СП: Французи против БиХ бацају карте на "одбрану"!

Кошаркашка репрезентација БиХ вечерас у Руену игра другу утакмицу квалификација за Свјетско првенство 2019. у Кини.

Кошарка 27.11.2017 | 14:45
СП: Французи против БиХ бацају карте на "одбрану"!
Након побједе у првом мечу против Русије у Скендерији (81:76), вечерашњи противник је репрезентација Француске. Изабраници Венсана Колеа су квалификације започели успјешно и у првом сусрету савладали Белгију у гостима (70:59).

Французима, као и свим селекцијама, недостају њихове НБА звијезде, па је значајна улога у тиму припала бившем кошаркашу Барселоне Едвину Џексону који је против Белгије постигао 14 поена.

У интервју за француски "Л'Еqуипе" рекао је да ниједног тренутка није имао дилему да ли ће се одазвати позиву селектора иако игра у далекој Кини.

"Одбрана је кључ успјеха против БиХ, али и у овим квалификацијама. А за добру одбрану није потребно да у тиму имате кошаркаше који годинама играју заједно. Нећемо постићи 100 поена, али не смијемо примити више од 70 кошева. Јаки смо атлетски, кад зауставимо противнички напад, можемо брзо истрчати контру и имамо шансу против сваке екипе", рекао је Едвин Џексон.

Поред Џексона, највећу пријетњу по "змајеве" представљаће бивши НБА играч Борис Дијао.

Евентуалном побједом против Француске, БиХ би се нашла у одличној ситуацији да обезбиједи једно од прва три мјеста у групи Е, која воде у другу рунду квалификација.

Утакмица ће бити одиграна у Руену, с почетком у 20.45.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар