SP: Francuzi protiv BiH bacaju karte na "odbranu"!

Košarkaška reprezentacija BiH večeras u Ruenu igra drugu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Košarka 27.11.2017 | 14:45
SP: Francuzi protiv BiH bacaju karte na "odbranu"!
Nakon pobjede u prvom meču protiv Rusije u Skenderiji (81:76), večerašnji protivnik je reprezentacija Francuske. Izabranici Vensana Kolea su kvalifikacije započeli uspješno i u prvom susretu savladali Belgiju u gostima (70:59).

Francuzima, kao i svim selekcijama, nedostaju njihove NBA zvijezde, pa je značajna uloga u timu pripala bivšem košarkašu Barselone Edvinu Džeksonu koji je protiv Belgije postigao 14 poena.

U intervju za francuski "L'Equipe" rekao je da nijednog trenutka nije imao dilemu da li će se odazvati pozivu selektora iako igra u dalekoj Kini.

"Odbrana je ključ uspjeha protiv BiH, ali i u ovim kvalifikacijama. A za dobru odbranu nije potrebno da u timu imate košarkaše koji godinama igraju zajedno. Nećemo postići 100 poena, ali ne smijemo primiti više od 70 koševa. Jaki smo atletski, kad zaustavimo protivnički napad, možemo brzo istrčati kontru i imamo šansu protiv svake ekipe", rekao je Edvin Džekson.

Pored Džeksona, najveću prijetnju po "zmajeve" predstavljaće bivši NBA igrač Boris Dijao.

Eventualnom pobjedom protiv Francuske, BiH bi se našla u odličnoj situaciji da obezbijedi jedno od prva tri mjesta u grupi E, koja vode u drugu rundu kvalifikacija.

Utakmica će biti odigrana u Ruenu, s početkom u 20.45.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar