Милан отпустио Монтелу, тим ће водити Рино!

Милан је у нову сезону Серије А ушао с великим појачањима и очекивањима, а отказ Монтелли уручен је након што је у десет посљедњих мечева тим остварио само три побједе! ЗВАНИЧНО: Монтела смењен, Гатузо чупа Милан! Очекивано. . .

Фудбал 27.11.2017 | 15:00
Милан отпустио Монтелу, тим ће водити Рино!
Стрпљењу управе Милана дошао крај.

Винћенцо Монтела је после новог неуспјеха Милана (0:0 против Торина) добио отказ, а његов насљедник биће Ђенаро Гатузо, легендарни фудбалер овог клуба, који је у тренерској каријери водио Палермо, Пизу и грчки ОФИ са Крита. У последње вријеме Гатузо је у Милану предводио млађе селекције.

Милан је у нову сезону Серије А ушао с великим појачањима и очекивањима, а отказ Монтели уручен је након што је у десет посљедњих мечева тим остварио само три победе. Тренутно се налази на седмом мјесту лигашке табеле.

Ђенаро Гатузо, легедарни "моторино" МИлана и италијанске репрезентације, познат је по духовитим изјавама, али и бурном темпераменту. Док је био тренер Пизе, махао је рукама поред терена, показивао нешто играчима и потом се окренуо ка свом асистенту, који га је такође изнервирао, па га је ударио!

Реми против Торина је био последњи меч за Винћенца Монтелу на клупи Милана! Као што се и очекивало, клуб са Сан Сира је сменио тренера са којим је уочи сезоне продужио уговор. Нови тренер Росонера ће бити њихов прослављени првотимац Ђенаро Гатузо који је од почетка сезоне тренирао млади тим Милана.

Монтелин отказ је био само питање дана. Чак и да је победио Торино, вероватно би био смењен приликом следећег кикса. Једноставно, од почетка сезоне није функционисало... Нови власници из Кине су летос уложили преко 200.000.000 евра у појачања која је изабрао директорски тандем Фасоне - Мирабели. Испуњене су и неке Монтелине жеље попут Николе Калинића, Леонарда Бонућија или  Фабија Боринија. Милан је већину појачања финансирао на кредит надајући се да ће ући у Лигу шампиона, вратити уложена средства и стабилизовати клуб. 

Међутим, Монтела није успео да посложи коцкица и да уигра нови тим. Нека појачања попут Калинића или Бонућија су се показала као промашаји. Монтела је летос уигравао тим у једној формацији, а онда је после лошег старта сезоне прешао на систем са тројицом у последњој линији. Замера му се да није успео да уклопи појачања попут Андреа Силве илиХакана Чалханоглуа. 

Резултати су били све лошиј и лошији. Милан је поражен у сваком дербију од почетка сезоне, лагано је губио од Роме, Лација, Наполија, Јувентуса, Интера, Сампдорије... Већ на трећини првенствене трке, Росонери касне 18 бодова за лидером Наполијем, 16 за градским ривалом Инером, а 11 за четвртопласираном Ромом и позицијом која доноси Лигу шампиона. 

У Лигу шампиона сада вероватно верује само управа клуба. Долазак Ђенара Гатуза је изнуђено решење. Некадашњи љубимац Миланових навијача има тренерско искуство, али је оно сиромашно. Без већег успеха је радио као тренер швајцарског Сиона, грчког ОФИ-ја, Палерма и Пизе. У клубу има статс легенде и ватреним темпераментом би могао да размрда Миланову летаргичну свлачионицу. Борбеност екипе би свакако требало да буде на већем нивоу, али Милану је тренутно потребно много више од тога. 

Гатузо је изабрао као прелазно решење до лета када ће Милан кренути у лов на неко веће тренерско име. Највећа жеља је Анотнио Конте, желе и Анћелотија, али то су тешке мете.

Гатузова шанса до лета је да продрма екипу и врати је у игру у првенству. Спас би могао да буде Лига Европе и да Милан баци све карте на освајање овог такмичења и на тај начин се докопа Лиге шампиона као Манчестер Јунајтед прошле сезоне. Али како Милан тренутно изгледа, мале су шансе и за то. У сваком слуачју, са Гатузом на клупи ће бити занимљивије...

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар