Milan otpustio Montelu, tim će voditi Rino!

Milan je u novu sezonu Serije A ušao s velikim pojačanjima i očekivanjima, a otkaz Montelli uručen je nakon što je u deset posljednjih mečeva tim ostvario samo tri pobjede! ZVANIČNO: Montela smenjen, Gatuzo čupa Milan! Očekivano. . .

Fudbal 27.11.2017 | 15:00
Milan otpustio Montelu, tim će voditi Rino!
Strpljenju uprave Milana došao kraj.

Vinćenco Montela je posle novog neuspjeha Milana (0:0 protiv Torina) dobio otkaz, a njegov nasljednik biće Đenaro Gatuzo, legendarni fudbaler ovog kluba, koji je u trenerskoj karijeri vodio Palermo, Pizu i grčki OFI sa Krita. U poslednje vrijeme Gatuzo je u Milanu predvodio mlađe selekcije.

Milan je u novu sezonu Serije A ušao s velikim pojačanjima i očekivanjima, a otkaz Monteli uručen je nakon što je u deset posljednjih mečeva tim ostvario samo tri pobede. Trenutno se nalazi na sedmom mjestu ligaške tabele.

Đenaro Gatuzo, legedarni "motorino" MIlana i italijanske reprezentacije, poznat je po duhovitim izjavama, ali i burnom temperamentu. Dok je bio trener Pize, mahao je rukama pored terena, pokazivao nešto igračima i potom se okrenuo ka svom asistentu, koji ga je takođe iznervirao, pa ga je udario!

Remi protiv Torina je bio poslednji meč za Vinćenca Montelu na klupi Milana! Kao što se i očekivalo, klub sa San Sira je smenio trenera sa kojim je uoči sezone produžio ugovor. Novi trener Rosonera će biti njihov proslavljeni prvotimac Đenaro Gatuzo koji je od početka sezone trenirao mladi tim Milana.

Montelin otkaz je bio samo pitanje dana. Čak i da je pobedio Torino, verovatno bi bio smenjen prilikom sledećeg kiksa. Jednostavno, od početka sezone nije funkcionisalo... Novi vlasnici iz Kine su letos uložili preko 200.000.000 evra u pojačanja koja je izabrao direktorski tandem Fasone - Mirabeli. Ispunjene su i neke Monteline želje poput Nikole Kalinića, Leonarda Bonućija ili  Fabija Borinija. Milan je većinu pojačanja finansirao na kredit nadajući se da će ući u Ligu šampiona, vratiti uložena sredstva i stabilizovati klub. 

Međutim, Montela nije uspeo da posloži kockica i da uigra novi tim. Neka pojačanja poput Kalinića ili Bonućija su se pokazala kao promašaji. Montela je letos uigravao tim u jednoj formaciji, a onda je posle lošeg starta sezone prešao na sistem sa trojicom u poslednjoj liniji. Zamera mu se da nije uspeo da uklopi pojačanja poput Andrea Silve iliHakana Čalhanoglua. 

Rezultati su bili sve lošij i lošiji. Milan je poražen u svakom derbiju od početka sezone, lagano je gubio od Rome, Lacija, Napolija, Juventusa, Intera, Sampdorije... Već na trećini prvenstvene trke, Rosoneri kasne 18 bodova za liderom Napolijem, 16 za gradskim rivalom Inerom, a 11 za četvrtoplasiranom Romom i pozicijom koja donosi Ligu šampiona. 

U Ligu šampiona sada verovatno veruje samo uprava kluba. Dolazak Đenara Gatuza je iznuđeno rešenje. Nekadašnji ljubimac Milanovih navijača ima trenersko iskustvo, ali je ono siromašno. Bez većeg uspeha je radio kao trener švajcarskog Siona, grčkog OFI-ja, Palerma i Pize. U klubu ima stats legende i vatrenim temperamentom bi mogao da razmrda Milanovu letargičnu svlačionicu. Borbenost ekipe bi svakako trebalo da bude na većem nivou, ali Milanu je trenutno potrebno mnogo više od toga. 

Gatuzo je izabrao kao prelazno rešenje do leta kada će Milan krenuti u lov na neko veće trenersko ime. Najveća želja je Anotnio Konte, žele i Anćelotija, ali to su teške mete.

Gatuzova šansa do leta je da prodrma ekipu i vrati je u igru u prvenstvu. Spas bi mogao da bude Liga Evrope i da Milan baci sve karte na osvajanje ovog takmičenja i na taj način se dokopa Lige šampiona kao Mančester Junajted prošle sezone. Ali kako Milan trenutno izgleda, male su šanse i za to. U svakom sluačju, sa Gatuzom na klupi će biti zanimljivije...

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar