Илиев: Сумњам да Сума може то, јурићу Петровића!

Сејдуба Сума. Леандре Тавамба. Владимир Стојковић. Александар Митровић. Радосав Петровић. То су биле неке од тема о којима је гостујући на "Арени спорт" говорио спортски директор Партизана.

Фудбал 27.11.2017 | 23:15
Илиев: Сумњам да Сума може то, јурићу Петровића!
Спортски директор Партизана, Ивица Илиев, бурно је прославио европски успех екипе коју је у највећој мери селектирао, али су га врло брзо сустигли текући проблеми.

Црно-бели су у недељу ремизирали са Спартаком из Суботице и пали на шест бодова заостатка за Црвеном звездом, а увек када црно-бели не победе поставља се и питање због чега (опет) неки од играча нису били на очекиваном нивоу.

Ове сезоне, конкретно, најчешће на удару је и плејмејкер Сејдуба Сума, најскупље појачање у историји клуба и играч којег је Илиев желео по сваку цену у Хумској.

"Ја сам неко ко је стрпљив човек и знам, поготову у фудбалу, јер знам како то изгледа. Странцима је потребно минимум шест месеци, некада и годину дана, што знам по себи јер сам био странац готово деценију... знам како се гледа на странце", рекао је спортски директор Партизана приликом гостовања на "Арени спорт" и додао:

"Ми нисмо народ који је стрпљив и који дозвољава да неко дужи период не буде на свом нивоу".

Ипак, додао је и једно "али"...

"Али, искрено, није споран његов квалитет, зато што је он у неколико клубова био најбољи играч и правио озбиљну разлику. Можда је ствар његовог карактера, утолико што овде није 'прва виолина' и не врти се све око њега".

Илиев је тада упитан за разлоге због којих омалени дриблер из Гвинеје није у стартној постави код тренера Мирослава Ђукића.

"Мислим да је много тога проблем, а највећи тај што није прошао припреме из објективног разлога. Да је тренирао, морао би да игра европске квалификације за Слован и онда не би могао да игра за нас. Он је чак на почетку наговестио потенцијал у пар утакмица, головима против Олимпијакоса и Видеотона помогао Партизану, међутим... како је време одмицало, уз два одласка у репрезентацију и две повреде због којих је паузирао по 10-15 дана, дошли смо до тога да он нема ни пуних месец дана тренинга у Партизану", рекао је Илиев и нагласио:

"Нисам сигуран колико он може да се уклопи и да буде оно што сам ја желео и због чега је толико плаћен, а то је први играч Партизана. Он то није и не причам о његовим квалитетима, јер га гледамо сваки дан. Нисам сигуран да то може на основу његовог карактера и тога како се, за сада, уклопио са екипом, са начином игре… Видећемо шта је најбоље за клуб, тако ћемо и реаговати".

Када је говорио о понашању, учинку и доприносу Леандреа Тавамбе, тон је био знатно другачији...

"Клаузула нема, наравно. Клуб је тај који одлучује, у договору са играчем", рекао је Илиев на питање о томе да ли ће Партизан моћи да га задржи и за други део сезоне.

"Када је долазио потписао је трогодишњи уговор, а на зиму ће практично одрадити прву годину. Даје много клубу, велика му је цена, поред 14 голова пет је дао у Европи, тако да је то доминација, дефинитивно. Можда нам је и кључни играч, иако их има много, просто морали смо да будемо тим. Да бисте прошли у Европи морате да имате озбиљан број квалитетних играча, а ми то имамо", изјавио је и онда напоменуо оно с чим живе сви спортски директори у Србији, па и региону.

"Али, као и пред сваки прелазни рок, немогуће је дати одговор у овом тренутку. Зависи и од тога каква ће бити понуда за њега, да ли ћемо ми у том тренутку на тржишту пронаћи праву замену... Једноставно, много је питања око њега тренутно".

Уптиан да прокоментарише изјаву голмана Владимира Стојковића, који је после избореног европског пролећа најавио да је тренутак да поново оде, како би се поново вратио, Илиев је почео са...

"Можда".

После краће паузе, наставио је...

"Можда ћу ја сутра отићи из клуба. Много тога може да се деси…"

Потом је био нешто конкретнији.

"Уопште не размишљам у том правцу и након разговора с њим не видим да је то тако алармантно као што су медији пренели. Верујем у то да ће Партизан следеће године направити још моћнији тим за наставак европског пролећа, а да ће у том тиму бити Владимир Стојковић".

О томе да ли ће доћи до спектакуларно најављене позајмице Александра Митровића...

"Ја бих био најпоноснији спортски директор када би се то догодило. Причамо о нереалним стварима", рекао је Илиев, који је био потпуно реалан и отворен.

"Лепо је то чути, лепо видети... Једноставно, Партизан треба да тежи ка томе да једног дана може да доведе таквог играча", рекао је и отприлике наговестио исход, међутим када је поменут повратак Радосава Петровића...

"У мојој визији он има посебно место, јер сам играо с њим у Лиги шампиона. Он је вансеријски играч и неко ко би Партизану донео то нешто што нам сада фали. Ја сам покушавао до последњег дана прелазног рока летос да га доведем, имао је невероватну жељу, били смо близу, али остали далеко. Док сам на овој позицији нећу одустати из простог разлога што је мало таквих играча", изјавио је Илиев и навијачима поручио:

"Покушаћу у овом прелазном року да нађемо начин да, можда, успемо да га доведемо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар