Iliev: Sumnjam da Suma može to, juriću Petrovića!

Sejduba Suma. Leandre Tavamba. Vladimir Stojković. Aleksandar Mitrović. Radosav Petrović. To su bile neke od tema o kojima je gostujući na "Areni sport" govorio sportski direktor Partizana.

Fudbal 27.11.2017 | 23:15
Iliev: Sumnjam da Suma može to, juriću Petrovića!
Sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, burno je proslavio evropski uspeh ekipe koju je u najvećoj meri selektirao, ali su ga vrlo brzo sustigli tekući problemi.

Crno-beli su u nedelju remizirali sa Spartakom iz Subotice i pali na šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a uvek kada crno-beli ne pobede postavlja se i pitanje zbog čega (opet) neki od igrača nisu bili na očekivanom nivou.

Ove sezone, konkretno, najčešće na udaru je i plejmejker Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji kluba i igrač kojeg je Iliev želeo po svaku cenu u Humskoj.

"Ja sam neko ko je strpljiv čovek i znam, pogotovu u fudbalu, jer znam kako to izgleda. Strancima je potrebno minimum šest meseci, nekada i godinu dana, što znam po sebi jer sam bio stranac gotovo deceniju... znam kako se gleda na strance", rekao je sportski direktor Partizana prilikom gostovanja na "Areni sport" i dodao:

"Mi nismo narod koji je strpljiv i koji dozvoljava da neko duži period ne bude na svom nivou".

Ipak, dodao je i jedno "ali"...

"Ali, iskreno, nije sporan njegov kvalitet, zato što je on u nekoliko klubova bio najbolji igrač i pravio ozbiljnu razliku. Možda je stvar njegovog karaktera, utoliko što ovde nije 'prva violina' i ne vrti se sve oko njega".

Iliev je tada upitan za razloge zbog kojih omaleni dribler iz Gvineje nije u startnoj postavi kod trenera Miroslava Đukića.

"Mislim da je mnogo toga problem, a najveći taj što nije prošao pripreme iz objektivnog razloga. Da je trenirao, morao bi da igra evropske kvalifikacije za Slovan i onda ne bi mogao da igra za nas. On je čak na početku nagovestio potencijal u par utakmica, golovima protiv Olimpijakosa i Videotona pomogao Partizanu, međutim... kako je vreme odmicalo, uz dva odlaska u reprezentaciju i dve povrede zbog kojih je pauzirao po 10-15 dana, došli smo do toga da on nema ni punih mesec dana treninga u Partizanu", rekao je Iliev i naglasio:

"Nisam siguran koliko on može da se uklopi i da bude ono što sam ja želeo i zbog čega je toliko plaćen, a to je prvi igrač Partizana. On to nije i ne pričam o njegovim kvalitetima, jer ga gledamo svaki dan. Nisam siguran da to može na osnovu njegovog karaktera i toga kako se, za sada, uklopio sa ekipom, sa načinom igre… Videćemo šta je najbolje za klub, tako ćemo i reagovati".

Kada je govorio o ponašanju, učinku i doprinosu Leandrea Tavambe, ton je bio znatno drugačiji...

"Klauzula nema, naravno. Klub je taj koji odlučuje, u dogovoru sa igračem", rekao je Iliev na pitanje o tome da li će Partizan moći da ga zadrži i za drugi deo sezone.

"Kada je dolazio potpisao je trogodišnji ugovor, a na zimu će praktično odraditi prvu godinu. Daje mnogo klubu, velika mu je cena, pored 14 golova pet je dao u Evropi, tako da je to dominacija, definitivno. Možda nam je i ključni igrač, iako ih ima mnogo, prosto morali smo da budemo tim. Da biste prošli u Evropi morate da imate ozbiljan broj kvalitetnih igrača, a mi to imamo", izjavio je i onda napomenuo ono s čim žive svi sportski direktori u Srbiji, pa i regionu.

"Ali, kao i pred svaki prelazni rok, nemoguće je dati odgovor u ovom trenutku. Zavisi i od toga kakva će biti ponuda za njega, da li ćemo mi u tom trenutku na tržištu pronaći pravu zamenu... Jednostavno, mnogo je pitanja oko njega trenutno".

Uptian da prokomentariše izjavu golmana Vladimira Stojkovića, koji je posle izborenog evropskog proleća najavio da je trenutak da ponovo ode, kako bi se ponovo vratio, Iliev je počeo sa...

"Možda".

Posle kraće pauze, nastavio je...

"Možda ću ja sutra otići iz kluba. Mnogo toga može da se desi…"

Potom je bio nešto konkretniji.

"Uopšte ne razmišljam u tom pravcu i nakon razgovora s njim ne vidim da je to tako alarmantno kao što su mediji preneli. Verujem u to da će Partizan sledeće godine napraviti još moćniji tim za nastavak evropskog proleća, a da će u tom timu biti Vladimir Stojković".

O tome da li će doći do spektakularno najavljene pozajmice Aleksandra Mitrovića...

"Ja bih bio najponosniji sportski direktor kada bi se to dogodilo. Pričamo o nerealnim stvarima", rekao je Iliev, koji je bio potpuno realan i otvoren.

"Lepo je to čuti, lepo videti... Jednostavno, Partizan treba da teži ka tome da jednog dana može da dovede takvog igrača", rekao je i otprilike nagovestio ishod, međutim kada je pomenut povratak Radosava Petrovića...

"U mojoj viziji on ima posebno mesto, jer sam igrao s njim u Ligi šampiona. On je vanserijski igrač i neko ko bi Partizanu doneo to nešto što nam sada fali. Ja sam pokušavao do poslednjeg dana prelaznog roka letos da ga dovedem, imao je neverovatnu želju, bili smo blizu, ali ostali daleko. Dok sam na ovoj poziciji neću odustati iz prostog razloga što je malo takvih igrača", izjavio je Iliev i navijačima poručio:

"Pokušaću u ovom prelaznom roku da nađemo način da, možda, uspemo da ga dovedemo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar