Вјечити, угледајте се на Барсу кад је судије оштете!

Господска реакција Барсе након непризнатог гола! Фудбалерима Барселоне у недељу увече није признат чист погодак Леа Месија у првом полувремену дербија са Валенсијом.

Фудбал 27.11.2017 | 16:15
Вјечити, угледајте се на Барсу кад је судије оштете!
Дуел тренутно две најбоље екипе у Шпанији завршен је нерешено 1:1, али га је обележио детаљ из 31. минута када је Аргентинац требало да слави свој 13. погодак у шампионату.

После ударца омаленог нападача Нето је лоше интервенисао и испустио лопту, која је очигледно прешла линију пре него што је голман Валенсије покупио и избацио из гола.

Уследили су жестоки притисци гостујућих играча, без превеликог успеха, али је тренер Каталонаца Ернесто Валверде господски реаговао на овај детаљ и није желео да у њему тражи алиби, а подсетио се и када су судије помогле његовом тиму.

"Против Малаге смо затресли мрежу пошто је лопта претходно изашла у гол-аут. Сви ми зависимо од судија", рекао је Валверде, а онда и прокоментарисао дуел на 'Местаљи':



"Тим је позитивно реаговао и дошао до ремија. Доминирали смо у првом полувремену, имали пуну контролу утакмице у том периоду. Они су подигли ниво игре и повели у наставку, али смо ми наставили да тражимо погодак и имали прилику и да победимо. Срећан сам што, упркос контроверзи, нисмо изгубили концентрацију и успели да одговоримо када је било 1:0".

Након феноменалних 45 минута Барселоне, 'Слепи мишеви' су узвратили и средином другог полувремена дошли до предности, да би у финишу, на изузетно додавање Месија, Алба поставио коначан резултат.

"Контролисали смо дешавања на терену, али нас је њихов погодак приморао да јуримо. Заслужили смо сва три бода. Била је то велика грешка судија, али може да се деси свакоме. ВАР технологија ће помоћи фудбалу", навео је Алба.



Управо ће видео технологија од следеће сезоне бити на располагању судијама у Примери, док ни остали играчи 'Блаугране' нису превише коментарисали спорни детаљ.

"Реми није лош резултат, али смо заслужили више. Били смо бољи тим, посебно у првом полувремену. Узели смо бод на тешком гостовању, остали непоражени и први на табели", истакао је Серђо Бускетс.

После овог дуела Барса је прва на табели са 35 бодова, четири више од другопласиране Валенсије, док трећу позицију деле мадридски ривали Реал и Атлетико, са по 27 бодова.

Ово иначе није први пут ове године да се актуелном вицешампиону Шпаније не признаје чист погодак, пошто је пре неколико месеци, у финишу прошле сезоне, иста ситуација виђена на гостовању Бетису.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар