Vječiti, ugledajte se na Barsu kad je sudije oštete!

Gospodska reakcija Barse nakon nepriznatog gola! Fudbalerima Barselone u nedelju uveče nije priznat čist pogodak Lea Mesija u prvom poluvremenu derbija sa Valensijom.

Fudbal 27.11.2017 | 16:15
Vječiti, ugledajte se na Barsu kad je sudije oštete!
Duel trenutno dve najbolje ekipe u Španiji završen je nerešeno 1:1, ali ga je obeležio detalj iz 31. minuta kada je Argentinac trebalo da slavi svoj 13. pogodak u šampionatu.

Posle udarca omalenog napadača Neto je loše intervenisao i ispustio loptu, koja je očigledno prešla liniju pre nego što je golman Valensije pokupio i izbacio iz gola.

Usledili su žestoki pritisci gostujućih igrača, bez prevelikog uspeha, ali je trener Katalonaca Ernesto Valverde gospodski reagovao na ovaj detalj i nije želeo da u njemu traži alibi, a podsetio se i kada su sudije pomogle njegovom timu.

"Protiv Malage smo zatresli mrežu pošto je lopta prethodno izašla u gol-aut. Svi mi zavisimo od sudija", rekao je Valverde, a onda i prokomentarisao duel na 'Mestalji':



"Tim je pozitivno reagovao i došao do remija. Dominirali smo u prvom poluvremenu, imali punu kontrolu utakmice u tom periodu. Oni su podigli nivo igre i poveli u nastavku, ali smo mi nastavili da tražimo pogodak i imali priliku i da pobedimo. Srećan sam što, uprkos kontroverzi, nismo izgubili koncentraciju i uspeli da odgovorimo kada je bilo 1:0".

Nakon fenomenalnih 45 minuta Barselone, 'Slepi miševi' su uzvratili i sredinom drugog poluvremena došli do prednosti, da bi u finišu, na izuzetno dodavanje Mesija, Alba postavio konačan rezultat.

"Kontrolisali smo dešavanja na terenu, ali nas je njihov pogodak primorao da jurimo. Zaslužili smo sva tri boda. Bila je to velika greška sudija, ali može da se desi svakome. VAR tehnologija će pomoći fudbalu", naveo je Alba.



Upravo će video tehnologija od sledeće sezone biti na raspolaganju sudijama u Primeri, dok ni ostali igrači 'Blaugrane' nisu previše komentarisali sporni detalj.

"Remi nije loš rezultat, ali smo zaslužili više. Bili smo bolji tim, posebno u prvom poluvremenu. Uzeli smo bod na teškom gostovanju, ostali neporaženi i prvi na tabeli", istakao je Serđo Buskets.

Posle ovog duela Barsa je prva na tabeli sa 35 bodova, četiri više od drugoplasirane Valensije, dok treću poziciju dele madridski rivali Real i Atletiko, sa po 27 bodova.

Ovo inače nije prvi put ove godine da se aktuelnom vicešampionu Španije ne priznaje čist pogodak, pošto je pre nekoliko meseci, u finišu prošle sezone, ista situacija viđena na gostovanju Betisu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar