ФРА: ''Свеци'' су газде у ''Кнежевини'', ''петарда'' Лиона!

Фудбалери Пари Сен Жермени савладали су у гостима Монако резултатом 2:1 у мечу 14. кола француског шампионата. Нејмар из пенала, а Кавани каже - боц! Архивиран и Монако, ПСЖ је тата у Француској! Делује да нико не може ни да припрети Свецима на путу ка титули. Лион као ураган - од Нице остали само дугмићи! Гостујући тим славио на Азурној обали са 5:0.  Олимпик је газда на Велодрому! Флоријан Тован донео Олимпику победу над Генганом.

Фудбал 27.11.2017 | 12:30
ФРА: ''Свеци'' су газде у ''Кнежевини'', ''петарда'' Лиона!
'Свеци' су повели у 19. минуту преко сјајног гола Единсона Каванија. Нејмар је послао лопту Уругвајцу, који је мајсторски пребацио лопту преко Субашића за вођство од 1:0.

Убрзо је Нејмар могао до гола, али се Бразилац у листу стрелаца уписао у 51. минуту из пенала.

У финишу меча 'Кнежеви' су преко Мутнија у 81. минуту смањили предност гостију, али то је био коначан резултат и бодове односе Парижани.

'Свеци' су овим тријумфом стекли велику предност на табели и имају чак девет бодова више од Лиона и Монака.

Нема шта, играју људи опасан фудбал!

Пари Сен Жермен је имао ултимативни изазов у домаћој лиги, гостовао је Монаку и све то рутински решио славивши с 1:2 (0:1).

Овај дуел је имао интересантну увертиру јер је Килијан Мбапе извиждан приликом читања његовог имена од стране званичног спикера.

Ипак, на терену је било јасно ко је фаворит па практично питање победника није ни долазило у питање. Већ у 19. минуту је Единсон Кавани један од најбољих шпицева данашњице показао какав је мајстор.

Добио је лопту са стране и само рутински боцнуо лопту под пречку Монака. Прелеп гол, за фудбалске сладокусце.

На почетку другог полувремена Нејмар је имао шансу када је погодио стативу, а потом је и Мбапе имао велику шансу када је пробао да лобује Субашића, али је голман Кнежева врховима прстију успео то да одбрани.

Висио је гол у ваздуху, а онда је Нејмар ушао у шеснаестерац у 52. минуту, бива оборен, а судија Летесије показује на белу тачку. Нејмар је то лако казнио.

Можда ће неко прокоментарисати начин на који је ПСЖ дошао до другог гола, али то није суштина. Суштина је да када тим Унаја Емерија крене да меље, само је питање времена када ће дати гол. Да им је данас нужно требало да постигну пет голова, вероватно би то и урадили.

Мбапе је у 73. минуту промашио чист зицер, потом је и Кавани промашио ситуацију у којој је био сам на пет метара од гола.

То је казнио Мутињо када је погодио из слободног ударца, а лопта закачила Мбапеа пре уласка у мрежу. Игра судбине.

Монако је покушавао у самој завршници да дође барем до бода, али није успео. Какогод, ПСЖ је показао да је апсолутно моћан тим.

Најбољи у Француској и вероватно без премца. 

У осталим мечевима Лион је декласирао Ницу у гостима са 5:0, док је Марсељ минималним резултатом пред својим навијачим победио Генгам.

То што је Лион урадио Ници на њеном терену може се назвати понижавањем. Гости су славили са 5:0 у утакмици 14. кола Лиге 1 и нанели Ници најтежи пораз у последње две године. Још дуго ће образи да бриде навијачима и играчима тима са Азурне обале због овог резултата, док је Лион потврдио да дефинитивно има један од најатрактивнијих и најубојитих напада у Европи. 

У овом тренутку делује да, ако ико може да се се испрси пред моћним Пари Сен Жерменом, то је екипа Лиона која је уписала девету победу у последњих 10 утакмица. 

Данас је посебно инспирасан на Азурној обали био Мемфис Депај који је постигао два гола, у петом и 38. минуту. Иначе, колико је Лион био доминантан сведочи и податак да су гости већ после првих 45 минута имали предност од 4:0.

После Депаја, у мрежу Нице затресао је и Макс Корне у 20. минуту, а седам минута касније вођство је дуплирао Маријано Дијаз. Стрелац последњег поготка за Лион био јеМузијан Маулида у 79. минуту. 

Иначе, домаћа екипа је од 70. минута имала играча мање јер је други жути картон и искључење зарадион Марлон због неопрезног старта на Франку Шнајдеру.



Ове сезоне једна ствар је мање, више извесна - Олимпик Марсељ осваја бодове на свом Велодрому. Тако је било и вечерас, па су домаћи славили против Генгана са 1:0 у претпоследњем мечу 14. кола француске Лиге 1.

То је екипи Рудија Гарсије била пета победа у претходних шест утакмица код куће, а по приказаној игри, Олимпик је требало да слави много убедљивије.

Чак 20 покушаја ка противничком голу имао је некадашњи шампион Европе, али је само једна лопта завршила у мрежу тима из Бретање.

А тај једини погодак на утакмици био је дело Флоријана Тована који се лепо снашао у казненом простору после додавања Димитрија Пајеа.

Исти играч је у завршници утакмице могао да дуплира предност, али је шутирао преко гола. Ипак, с обзиром на коначан исход, навијачи свакако могу да буду задовољни чињеницом да је после два ремија Олимпик славио.

ФРАНЦУСКА 1 - 14. коло:

Сент Етјен - Стразбур 2:2 (1:1)
/Ернани 41, Паке 56 - Аолу 44, Мартен 64пен/

Субота

Рен - Нант 2:1 (0:0)
/Казри 51, 90 - Сала 73пен/

Дижон - Тулуз 3:1 (1:0)
/Квон 42, Шека57, Саид 64/

Каен - Бордо 1:0 (1:0)
/Сантини 21/

Мец - Амијен 0:2 (0:1)
/Конате 29, Зунгу 66/

Монпеље - Лил 3:0 (3:0)
/Русијон 4, Сио 26, Нинга 31/

Троа - Анже (2:0)
/Кауи 12, Сук 45+3/

Недеља

Ница - Лион 0:5 (0:4)
/Депај 5, 38, Корне 20, Дијаз 27, Маулида 79/

Марсељ - Генган 1:0 (1:0)
/Тован 31/

Монако - Пари Сен Жермен 1:2 (0:1)
/Мутињо 81 - Кавани 19, Нејмар 52пен/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар