У Бањалуци још једно игралиште

У бањалучком насељу Нова Варош данас је отворено дјечије игралиште изграђено, захваљујући донацији компанија "Елнос група" и "Тензо".

Република Српска 27.11.2017 | 11:31
У Бањалуци још једно игралиште
Игралиште "Нова енергија" у Равногорској улици свечано су отворили градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, предсједник Управе "Елнос групе" Душан Торбица, директор компаније "Елнос БЛ" Бранко Торбица и директор компаније "Тензо" Жељко Петровић.

Радојичић је рекао новинарима да је "Нова енергија" осмо игралиште изграђено ове године, те да се очекује да ове седмице буде завршено још једно.

"Гради се још неколико игралишта. Разговарамо са још неколико потенцијалних донатора, тако да је прилично извјесно да ће акција бити настављена и наредне године", рекао је Радојичић.

Торбица је истакао да је "Елнос група" учествовала у овом пројекту са великим ентузијазмом, водећи се идејом да су дјечија радост, игра и машта истинске вриједности.

"Жељели смо да изненадимо дјевојчице и дјечаке Бањалуке, тако што ћемо им поклонити мјесто за игру какво се може видјети у свјетским метрополама. Надам се да смо у тој намјери бар дјелимично успјели. Срећа и изненађење које данас видимо на њиховим лицима су истински највећа награда за наш труд", рекао је Торбица.

Петровић је истакао да се компанија "Тензо" врло радо укључила у пројекат, истичући да је ово игралиште модерније и да посједује креативну безбједну подлогу.

"Поносни смо на реализацији постављања подлоге која обезбјеђује максималан степен безбједности при дјечијој игри", рекао је Петровић.

Креативно игралиште у Равногорској представља комбинацију модерног дизајна које је уклопљено у постојећу зелену површину и на њему се истовремено може играти 70 дјеце.

Игралиште је креирано у складу са стандардима игре савременог доба и испуњава највише ЕУ стандарде везане за безбједност опреме и подлоге.

Игралиште "Нова енергија" је специфично и по томе што је у свих 450 метара квадратних површине покривено шареном безбједносном подлогом на којој се дјеца могу играти без опасности од повреда.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дени

27.11.2017 10:50

Немозе код нас ниста без Донације кредита чудно да нико од политичара није бијо ту да се слика неце они за ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма каква

27.11.2017 13:01

Ма каква донација,само условљавалње,због цега табиста предузеца не праве игралиста у другим градовима?Зато сто их власт на нивоу РС-а не присиљава и не условљава тендерима,извуклиа су миљарде из Херцеговине и Подриња па ниста?

Name

цурла

27.11.2017 21:29

Ово је на добровољној бази радјено, па зар м:тел стима тендере у граду, итд дусмана је увјек било и бице!

Name

ре

27.11.2017 10:55

Да га је Бореновиц или чавић отворио сад би било 30 коментара похвале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин

27.11.2017 11:22

Безмало 35 игралисте у Н.Варос.Без икакве увреде али на Лаусу јос увијек ниједно а око 8 одборника (коња)са тог подруцја.Свака цаст за одборнике из Н.В.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

27.11.2017 17:19

Колико је стока са Лауса гласала за ове. Очито сматрају Лаус селендром у којој се дјеца играју на пашњацима са овцама, па не треба игралиште! Исто, нигдје клупе за сетаце, корпе за отпатке и сл. Опет ће стока гласати, тако да не брину.

Name

Хм

27.11.2017 15:57

Два јаца бањалуцка лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастарбајтер будући

28.11.2017 06:16

ви од те исте дјеце крадете будућност,колико ће те само украсти на новој топлани,а хвалите се како донирате игралисте. Биједници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија и блеф..

28.11.2017 09:01

Још једна цртица на листи реализованих 'пројеката'. Колико ли их је до сада, за ове градске владе, то се више избројати не мере. Новине не ситижу писати, портпароли се буквално погубили у том мору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису чиста посла

28.11.2017 09:02

Никоме није јасно да та игралишта коштају 40 до 60.000 КМ..??!!

ОДГОВОРИТЕ