U Banjaluci još jedno igralište

U banjalučkom naselju Nova Varoš danas je otvoreno dječije igralište izgrađeno, zahvaljujući donaciji kompanija "Elnos grupa" i "Tenzo".

Republika Srpska 27.11.2017 | 11:31
U Banjaluci još jedno igralište
Igralište "Nova energija" u Ravnogorskoj ulici svečano su otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Uprave "Elnos grupe" Dušan Torbica, direktor kompanije "Elnos BL" Branko Torbica i direktor kompanije "Tenzo" Željko Petrović.

Radojičić je rekao novinarima da je "Nova energija" osmo igralište izgrađeno ove godine, te da se očekuje da ove sedmice bude završeno još jedno.

"Gradi se još nekoliko igrališta. Razgovaramo sa još nekoliko potencijalnih donatora, tako da je prilično izvjesno da će akcija biti nastavljena i naredne godine", rekao je Radojičić.

Torbica je istakao da je "Elnos grupa" učestvovala u ovom projektu sa velikim entuzijazmom, vodeći se idejom da su dječija radost, igra i mašta istinske vrijednosti.

"Željeli smo da iznenadimo djevojčice i dječake Banjaluke, tako što ćemo im pokloniti mjesto za igru kakvo se može vidjeti u svjetskim metropolama. Nadam se da smo u toj namjeri bar djelimično uspjeli. Sreća i iznenađenje koje danas vidimo na njihovim licima su istinski najveća nagrada za naš trud", rekao je Torbica.

Petrović je istakao da se kompanija "Tenzo" vrlo rado uključila u projekat, ističući da je ovo igralište modernije i da posjeduje kreativnu bezbjednu podlogu.

"Ponosni smo na realizaciji postavljanja podloge koja obezbjeđuje maksimalan stepen bezbjednosti pri dječijoj igri", rekao je Petrović.

Kreativno igralište u Ravnogorskoj predstavlja kombinaciju modernog dizajna koje je uklopljeno u postojeću zelenu površinu i na njemu se istovremeno može igrati 70 djece.

Igralište je kreirano u skladu sa standardima igre savremenog doba i ispunjava najviše EU standarde vezane za bezbjednost opreme i podloge.

Igralište "Nova energija" je specifično i po tome što je u svih 450 metara kvadratnih površine pokriveno šarenom bezbjednosnom podlogom na kojoj se djeca mogu igrati bez opasnosti od povreda.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Deni

27.11.2017 10:50

Nemoze kod nas nista bez Donacije kredita čudno da niko od političara nije bijo tu da se slika nece oni za nista.

ODGOVORITE
Name

Ma kakva

27.11.2017 13:01

Ma kakva donacija,samo uslovljavalnje,zbog cega tabista preduzeca ne prave igralista u drugim gradovima?Zato sto ih vlast na nivou RS-a ne prisiljava i ne uslovljava tenderima,izvuklia su miljarde iz Hercegovine i Podrinja pa nista?

Name

curla

27.11.2017 21:29

Ovo je na dobrovoljnoj bazi radjeno, pa zar m:tel stima tendere u gradu, itd dusmana je uvjek bilo i bice!

Name

re

27.11.2017 10:55

Da ga je Borenovic ili čavić otvorio sad bi bilo 30 komentara pohvale.

ODGOVORITE
Name

Putin

27.11.2017 11:22

Bezmalo 35 igraliste u N.Varos.Bez ikakve uvrede ali na Lausu jos uvijek nijedno a oko 8 odbornika (konja)sa tog podrucja.Svaka cast za odbornike iz N.V.

ODGOVORITE
Name

Zalosno

27.11.2017 17:19

Koliko je stoka sa Lausa glasala za ove. Očito smatraju Laus selendrom u kojoj se djeca igraju na pašnjacima sa ovcama, pa ne treba igralište! Isto, nigdje klupe za setace, korpe za otpatke i sl. Opet će stoka glasati, tako da ne brinu.

Name

Hm

27.11.2017 15:57

Dva jaca banjalucka lopova.

ODGOVORITE
Name

Gastarbajter budući

28.11.2017 06:16

vi od te iste djece kradete budućnost,koliko će te samo ukrasti na novoj toplani,a hvalite se kako donirate igraliste. Bijednici.

ODGOVORITE
Name

Demagogija i blef..

28.11.2017 09:01

Još jedna crtica na listi realizovanih 'projekata'. Koliko li ih je do sada, za ove gradske vlade, to se više izbrojati ne mere. Novine ne sitižu pisati, portparoli se bukvalno pogubili u tom moru.

ODGOVORITE
Name

Nisu čista posla

28.11.2017 09:02

Nikome nije jasno da ta igrališta koštaju 40 do 60.000 KM..??!!

ODGOVORITE