Жесток обрачун у Скупштини Србије!

Опет варничи међу функционеркама напредњака. Зорана Михајловић је Маји Гојковић рекла у лице да лаже, на шта је предсједница Парламента Србије напустила салу и није водила засједање.

Србија 26.11.2017 | 21:55
Жесток обрачун у Скупштини Србије!
Посљедња у низу свађа међу политичарима је између министра Зоране Михајловић и предсједника Скупштине Србије Ма је Гојковић, а њих двије су се вербално закачиле прије два дана већ на самом почетку засједања. На дневном реду било је усвајање сета инфраструктурних прописа.

Чим су сјели у посланичке клупе представници опозиције су тражили да Гојковић објасни зашто је сједница заказана “свега 24 сата и један минут раније”.

То је опозиционе посланике онемогућило да поднесу приједлоге за допуну дневног реда јер су практично за то имали – само тај један минут.

Гојковић је испрва рекла да је сједницу сазвала искључиво јер су је “замолиле предсједник Владе Србије Ана Брнабић и министар саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, пошто би те тачке, да нису стављене на дневни ред, имале посљедица по државу”.

Како се расправа захуктавала, Гојковић је одговорност за “закасњело” заказивање пребацила на Министарство Зоране Михајловић. У том тренутку министр се окренула и одбрусила предсједнику парламента: “Лажеш! Зашто лажеш?”

''Ја се теби не мијешам у рад Министарства, а нећеш ни ти у то како ја водим парламент'', узвратила је кроз зубе Гојковић.

Она је одмах напустила засједање, а потом је као једини присутни замјеник Верољуб Арсић преузео вођење сједнице.

Гојковић се није више враћала у скупштинску салу, што за њу није уобичајено јер и када се догоди да напусти засједање, она се током дана врати.

Око свађе двије функционерке по Скупштини се преносе разне верзије узрока. По једној, министрку је “највише забољело” јер је Гојковић рекла да ни њој није јасно зашто је сада толико хитна “та ратификација споразума који стоје од августа”, а зна да је Влада 26. октобра, а не у августу, усвојила уговор о Транспортној заједници. Међутим, то није једино појашњење догађаја и свађе.

''Гојковић је свјесно заказала сједницу парламента с минутом времена више од 24 сата да би онемогућила опозицију да било шта писмено достави. И то је урадила јер је требало да путује, а да није тако хитно сазвала, опозиција би допунила дневни ред па се засједање не би завршило у жељено вријеме предсједнице'', каже посланик владајуће коалиције за “Блиц”.

Иако досад није било јавних препирки Гојковић и Михајловић, унутар СНС-а се однос њих двије најчешће описује са “не миришу се”.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прекореда

26.11.2017 21:20

Мозда је једна од њих који пут висе гостовала код прдсједнице!!!Ево Зеки од када је била,фактицки,не цује се зива!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

27.11.2017 00:33

Све СТАРЛЕТЕ И ВОЈНИ АНАЛИТИЧАРИ.

ОДГОВОРИТЕ