Žestok obračun u Skupštini Srbije!

Opet varniči među funkcionerkama naprednjaka. Zorana Mihajlović je Maji Gojković rekla u lice da laže, na šta je predsjednica Parlamenta Srbije napustila salu i nije vodila zasjedanje.

Srbija 26.11.2017 | 21:55
Žestok obračun u Skupštini Srbije!
Posljednja u nizu svađa među političarima je između ministra Zorane Mihajlović i predsjednika Skupštine Srbije Ma je Gojković, a njih dvije su se verbalno zakačile prije dva dana već na samom početku zasjedanja. Na dnevnom redu bilo je usvajanje seta infrastrukturnih propisa.

Čim su sjeli u poslaničke klupe predstavnici opozicije su tražili da Gojković objasni zašto je sjednica zakazana “svega 24 sata i jedan minut ranije”.

To je opozicione poslanike onemogućilo da podnesu prijedloge za dopunu dnevnog reda jer su praktično za to imali – samo taj jedan minut.

Gojković je isprva rekla da je sjednicu sazvala isključivo jer su je “zamolile predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pošto bi te tačke, da nisu stavljene na dnevni red, imale posljedica po državu”.

Kako se rasprava zahuktavala, Gojković je odgovornost za “zakasnjelo” zakazivanje prebacila na Ministarstvo Zorane Mihajlović. U tom trenutku ministr se okrenula i odbrusila predsjedniku parlamenta: “Lažeš! Zašto lažeš?”

''Ja se tebi ne miješam u rad Ministarstva, a nećeš ni ti u to kako ja vodim parlament'', uzvratila je kroz zube Gojković.

Ona je odmah napustila zasjedanje, a potom je kao jedini prisutni zamjenik Veroljub Arsić preuzeo vođenje sjednice.

Gojković se nije više vraćala u skupštinsku salu, što za nju nije uobičajeno jer i kada se dogodi da napusti zasjedanje, ona se tokom dana vrati.

Oko svađe dvije funkcionerke po Skupštini se prenose razne verzije uzroka. Po jednoj, ministrku je “najviše zaboljelo” jer je Gojković rekla da ni njoj nije jasno zašto je sada toliko hitna “ta ratifikacija sporazuma koji stoje od avgusta”, a zna da je Vlada 26. oktobra, a ne u avgustu, usvojila ugovor o Transportnoj zajednici. Međutim, to nije jedino pojašnjenje događaja i svađe.

''Gojković je svjesno zakazala sjednicu parlamenta s minutom vremena više od 24 sata da bi onemogućila opoziciju da bilo šta pismeno dostavi. I to je uradila jer je trebalo da putuje, a da nije tako hitno sazvala, opozicija bi dopunila dnevni red pa se zasjedanje ne bi završilo u željeno vrijeme predsjednice'', kaže poslanik vladajuće koalicije za “Blic”.

Iako dosad nije bilo javnih prepirki Gojković i Mihajlović, unutar SNS-a se odnos njih dvije najčešće opisuje sa “ne mirišu se”.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prekoreda

26.11.2017 21:20

Mozda je jedna od njih koji put vise gostovala kod prdsjednice!!!Evo Zeki od kada je bila,fakticki,ne cuje se ziva!!!

ODGOVORITE
Name

U

27.11.2017 00:33

Sve STARLETE I VOJNI ANALITIČARI.

ODGOVORITE