Сачекуша: Детаљи убиства Маркуша

Марко Маркуш (29), један од новосадских жестоких момака и шурак Дарка Миличића, нападнут је рафалном паљбом, а смртоносни хитац био је онај који га је погодио у главу.

Србија 26.11.2017 | 15:40
Сачекуша: Детаљи убиства Маркуша
Марко Маркуш (29) из Новог Сада убијен је прексиноћ у сачекуши са седам метака испаљених из „шкорпиона“. Како се незванично сазнаје, након завршене обдукције утврђено је да је жестоки момак с новосадског асфалта и шурак кошаркаша Дарка Миличића у главу погођен смртоносним хицем који му је разнио мозак.



Остали меци завршили су у стомаку, врату, кичми, руци... Убица је из засједе испалио рафал, а седам метака било је кобно за Марка. Марко Маркуш је у петак око 21.30 изашао из спортског центра у близини хотела „Сајам“, гдје је био на тренингу.

Дебео досије Маркуша

- Осуђен је 2006. због напада на полицајца

- Оптужен за рањавање двојице младића 2006.

- Оптужен за рањавање Радета Ашћерића 2007.

- Осумњичен због покушаја убиства бизнисмена Миће Николића Сарме 2008.

- Наношење тешких повреда Александру Драгојловићу, који је преминуо 2008.

- Покушај убиства Слободана Милутиновића Снајперисте 2012.



Изашао из затвора

''Кренуо је према колима, „мерцедесу“ са америчким таблицама. Направио је можда 10-15 корака и кад је стигао до кола, изненада је засад непозната особа испалила рафал у Марка и побегла'', каже извор Курира. Маркуша је неко ставио у приватна кола и пребацио до Ургентног центра.

''Након покушаја реанимације Маркушу није било спаса'', сазнаје се у КЦ Војводине.

Маркуш је убијен осам мјесеци након што је пуштен из затвора, гдје је служио казну од пет година због наношења тешких повреда Александру Драгојловићу (39) из Ваљева, који је касније преминуо. Марко је имао рочиште заказано за 28. новембар, а због наношења тешких повреда у обрачуну од прије три године, у локалу у Улици Лазе Телечког, који је завршен рањавањем Далибора Богдановића Боће.

Тада је Маркуш из затвора дошао на одмор у Нови Сад, па је с рањеним Боћом и оцем Зораном био у том локалу, гдје је прво дошло до туче, а онда и до рањавања од стране осумњиченог Јована Кецмана.



Друг и с Пековићем

Маркушев отац Зоран био је шеф интервентне јединице, посљедње године у служби провео је као инспектор у одјељењу за странце, а пензионисан је прије четири године. Често је довођен у везу са познатим спортистима, с којима је ступио у контакт преко кошаркаша Николе Пековића и Дарка Миличића. На његовом профилу могу се видјети Ћазим Османи, Андрија Герић, Наташа Шавија, покојни Бата Буторовић.



Иначе, Марко је ожењен и има сина. Он на друштвеним мрежама није крио да води луксузни живот, да путује по свијету и да се проводи по ноћном клубовима и локалима.

Зет кошаркаш га хвалио

Бивши кошаркаш Дарко Миличић оженио се Марковом рођеном сестром Зораном. Он је прије три године рекао да је Маркуш породични човјек.

''Кад добије слободан викенд у затвору, све време је са супругом и сином, какво лудовање по кафићима. Тачно је да је Марко имао грехе у прошлости, али се променио и вратио на прави пут'', рекао је је Миличић. 



Убијен на исти начин као Станковић

Маркуш је убијен на идентичан начин као Александар Станковић (29), звани Сале Мутави, вођа навијача Партизана, у октобру прошле године. На Станковића је пуцано кад се враћао с тренинга у Бачванској улици у Београду.

Извор: Курир

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Оапасна момак

26.11.2017 14:54

Јаста само метак у главу мангупима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увек Је Било,

26.11.2017 15:10

ста трази то и добијес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

26.11.2017 15:43

Пумпају мисице умјесто мозак. Мозак царује а снага кладе ваља .

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

26.11.2017 15:51

Јел ово могучеТолики покушаји убистава напад на полицајца убиство и он опет шета градом??????????????па људи јел ово могуче??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.11.2017 20:29

Ма куд цес на насег Мицу Сарму.......???

Name

Ћаћа

26.11.2017 16:03

Отац Зоран полицајац а син окорјели криминалац? Прије бих рекао да су оба криминалци, први у униформи и имунитетом а други у цивилу са надуваним мишићима. 80% надуваних у свом кратком животу живе раскошно, ожене се, добију потомке и надгробни споменик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монтенегро

27.11.2017 00:03

Сви ти сто су били нападнути од његове стране су момци из подземног свијета који су сваста радили и малтретирали мирни народ по граду. тако да свака му цаст на храбрости коју је имао за разлику од кукавица које су га на подмукли и кукавицки нацин лисиле зивота. Цак ни у том тренутку нису имали храбрости у оци да га погледају. Одакле било коме право да коментарисе овакву смрт или било цију. Срамота и јад од вас !!!!!

Name

Ојха

27.11.2017 05:00

Домаћин.

ОДГОВОРИТЕ