Sačekuša: Detalji ubistva Markuša

Marko Markuš (29), jedan od novosadskih žestokih momaka i šurak Darka Miličića, napadnut je rafalnom paljbom, a smrtonosni hitac bio je onaj koji ga je pogodio u glavu.

Srbija 26.11.2017 | 15:40
Sačekuša: Detalji ubistva Markuša
Marko Markuš (29) iz Novog Sada ubijen je preksinoć u sačekuši sa sedam metaka ispaljenih iz „škorpiona“. Kako se nezvanično saznaje, nakon završene obdukcije utvrđeno je da je žestoki momak s novosadskog asfalta i šurak košarkaša Darka Miličića u glavu pogođen smrtonosnim hicem koji mu je raznio mozak.



Ostali meci završili su u stomaku, vratu, kičmi, ruci... Ubica je iz zasjede ispalio rafal, a sedam metaka bilo je kobno za Marka. Marko Markuš je u petak oko 21.30 izašao iz sportskog centra u blizini hotela „Sajam“, gdje je bio na treningu.

Debeo dosije Markuša

- Osuđen je 2006. zbog napada na policajca

- Optužen za ranjavanje dvojice mladića 2006.

- Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića 2007.

- Osumnjičen zbog pokušaja ubistva biznismena Miće Nikolića Sarme 2008.

- Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je preminuo 2008.

- Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajperiste 2012.



Izašao iz zatvora

''Krenuo je prema kolima, „mercedesu“ sa američkim tablicama. Napravio je možda 10-15 koraka i kad je stigao do kola, iznenada je zasad nepoznata osoba ispalila rafal u Marka i pobegla'', kaže izvor Kurira. Markuša je neko stavio u privatna kola i prebacio do Urgentnog centra.

''Nakon pokušaja reanimacije Markušu nije bilo spasa'', saznaje se u KC Vojvodine.

Markuš je ubijen osam mjeseci nakon što je pušten iz zatvora, gdje je služio kaznu od pet godina zbog nanošenja teških povreda Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva, koji je kasnije preminuo. Marko je imao ročište zakazano za 28. novembar, a zbog nanošenja teških povreda u obračunu od prije tri godine, u lokalu u Ulici Laze Telečkog, koji je završen ranjavanjem Dalibora Bogdanovića Boće.

Tada je Markuš iz zatvora došao na odmor u Novi Sad, pa je s ranjenim Boćom i ocem Zoranom bio u tom lokalu, gdje je prvo došlo do tuče, a onda i do ranjavanja od strane osumnjičenog Jovana Kecmana.



Drug i s Pekovićem

Markušev otac Zoran bio je šef interventne jedinice, posljednje godine u službi proveo je kao inspektor u odjeljenju za strance, a penzionisan je prije četiri godine. Često je dovođen u vezu sa poznatim sportistima, s kojima je stupio u kontakt preko košarkaša Nikole Pekovića i Darka Miličića. Na njegovom profilu mogu se vidjeti Ćazim Osmani, Andrija Gerić, Nataša Šavija, pokojni Bata Butorović.



Inače, Marko je oženjen i ima sina. On na društvenim mrežama nije krio da vodi luksuzni život, da putuje po svijetu i da se provodi po noćnom klubovima i lokalima.

Zet košarkaš ga hvalio

Bivši košarkaš Darko Miličić oženio se Markovom rođenom sestrom Zoranom. On je prije tri godine rekao da je Markuš porodični čovjek.

''Kad dobije slobodan vikend u zatvoru, sve vreme je sa suprugom i sinom, kakvo ludovanje po kafićima. Tačno je da je Marko imao grehe u prošlosti, ali se promenio i vratio na pravi put'', rekao je je Miličić. 



Ubijen na isti način kao Stanković

Markuš je ubijen na identičan način kao Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi, vođa navijača Partizana, u oktobru prošle godine. Na Stankovića je pucano kad se vraćao s treninga u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Izvor: Kurir

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Oapasna momak

26.11.2017 14:54

Jasta samo metak u glavu mangupima

ODGOVORITE
Name

Uvek Je Bilo,

26.11.2017 15:10

sta trazi to i dobijes.

ODGOVORITE
Name

M

26.11.2017 15:43

Pumpaju misice umjesto mozak. Mozak caruje a snaga klade valja .

ODGOVORITE
Name

srbin

26.11.2017 15:51

Jel ovo mogučeToliki pokušaji ubistava napad na policajca ubistvo i on opet šeta gradom??????????????pa ljudi jel ovo moguče??????????

ODGOVORITE
Name

re

26.11.2017 20:29

Ma kud ces na naseg Micu Sarmu.......???

Name

Ćaća

26.11.2017 16:03

Otac Zoran policajac a sin okorjeli kriminalac? Prije bih rekao da su oba kriminalci, prvi u uniformi i imunitetom a drugi u civilu sa naduvanim mišićima. 80% naduvanih u svom kratkom životu žive raskošno, ožene se, dobiju potomke i nadgrobni spomenik.

ODGOVORITE
Name

Montenegro

27.11.2017 00:03

Svi ti sto su bili napadnuti od njegove strane su momci iz podzemnog svijeta koji su svasta radili i maltretirali mirni narod po gradu. tako da svaka mu cast na hrabrosti koju je imao za razliku od kukavica koje su ga na podmukli i kukavicki nacin lisile zivota. Cak ni u tom trenutku nisu imali hrabrosti u oci da ga pogledaju. Odakle bilo kome pravo da komentarise ovakvu smrt ili bilo ciju. Sramota i jad od vas !!!!!

Name

Ојха

27.11.2017 05:00

Домаћин.

ODGOVORITE