СП: Грузијска артиљерија Маркешвили, Чикашвили, Диксон!

“Морамо да зауставимо њихове шутере“, каже селектор Александар Ђорђевић уочи меча другог кола квалификација за Мундобаскет.

Кошарка 26.11.2017 | 17:45
СП: Грузијска артиљерија Маркешвили, Чикашвили, Диксон!
Аустрија је архивирана, али она није ни могла да представља озбиљнији проблем за изабранике Александра Ђорђевића. Грузија је већ друга прича, јер сви знамо колико неугодне могу да буду бивше совјетске екипе кад им се дозволи да се распуцају. Селектор српске репрезентације упозорава.

"Грузија је искусна, шутерска екипа и могу да буду јако опасни ако од почетка не наметномо нашу агресивну игру и наш ритам. Против Немачке су били изузетно шутерски расположени у првом полувремену, када су погодили чак осам тројки. Морамо да зауставимо њихове шутере, пре свих Маркешвилија, Чикашвилија и Диксона, али и остале играче који могу да искористе сваку нашу деконцентрацију. Очекујем да, уз подрску публике, додјемо до нове важне победе у квалификацијама", позива на опрез Ђорђевић.

Утакмица између Србије и Грузије игра се у понедељак у 20 сати у дворани “Александар Николић“,  а Ђорђевић се нада и да ће после победе над Аустријом и овај изнуђен састав добити подршку какву заслужује. Односно - пуну халу.

"Морамо да одиграмо агресивно и концентрисано, на још вишем нивоу него против Аустрије. Уз такав приступ од самог почетка, можемо да искористимо предност домаћег терена и дођемо до победе. Надамо се још већој и бројнијој подршци публике у дворани, која нам је преко потребна".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

26.11.2017 17:56

Босна - Француска це такодје бити интересантна.

ОДГОВОРИТЕ