SP: Gruzijska artiljerija Markešvili, Čikašvili, Dikson!

“Moramo da zaustavimo njihove šutere“, kaže selektor Aleksandar Đorđević uoči meča drugog kola kvalifikacija za Mundobasket.

Košarka 26.11.2017 | 17:45
SP: Gruzijska artiljerija Markešvili, Čikašvili, Dikson!
Austrija je arhivirana, ali ona nije ni mogla da predstavlja ozbiljniji problem za izabranike Aleksandra Đorđevića. Gruzija je već druga priča, jer svi znamo koliko neugodne mogu da budu bivše sovjetske ekipe kad im se dozvoli da se raspucaju. Selektor srpske reprezentacije upozorava.

"Gruzija je iskusna, šuterska ekipa i mogu da budu jako opasni ako od početka ne nametnomo našu agresivnu igru i naš ritam. Protiv Nemačke su bili izuzetno šuterski raspoloženi u prvom poluvremenu, kada su pogodili čak osam trojki. Moramo da zaustavimo njihove šutere, pre svih Markešvilija, Čikašvilija i Diksona, ali i ostale igrače koji mogu da iskoriste svaku našu dekoncentraciju. Očekujem da, uz podrsku publike, dodjemo do nove važne pobede u kvalifikacijama", poziva na oprez Đorđević.

Utakmica između Srbije i Gruzije igra se u ponedeljak u 20 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić“,  a Đorđević se nada i da će posle pobede nad Austrijom i ovaj iznuđen sastav dobiti podršku kakvu zaslužuje. Odnosno - punu halu.

"Moramo da odigramo agresivno i koncentrisano, na još višem nivou nego protiv Austrije. Uz takav pristup od samog početka, možemo da iskoristimo prednost domaćeg terena i dođemo do pobede. Nadamo se još većoj i brojnijoj podršci publike u dvorani, koja nam je preko potrebna".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joja

26.11.2017 17:56

Bosna - Francuska ce takodje biti interesantna.

ODGOVORITE