Хоће ли Ферари и Мерцедес изаћи из Формуле 1?!

Жан Тод је забринут. . .

Остали спортови 27.11.2017 | 20:30
Хоће ли Ферари и Мерцедес изаћи из Формуле 1?!
Председник Међународне аутомобилске федерације (ФИА), Жан Тод, рекао је да ће Ферари себи нанети штету ако напусти такмичење у Формули 1.

Председник Ферарија, Серђо Маркионе, жалио се на планове челника Формуле 1 о новим правилима од 2021. године, везано за смањење трошкова и употребу јефтинијег стандардизованог мотора за све екипе.

Због нових правила забринути су и у Мерцедесу и Реноу, а Ферари је отишао корак даље запретивши да ће напустити Формулу 1, у којој се такмичи од оснивања тог такмичења, 1950. године.

"Страхујем од Фераријевог или Мерцедесовог одласка. То је њихов избор. Ми свакако не желимо да нас неко напусти, а сви знамо да је Ферари бренд. То је екипа која је део Формуле 1 од оснивања и не желимо да оде. Нисам сигуран да би за Ферари било добро да напусти такмичење, пошто је Ферари јединствен бренд, у комбинацији са тркачким и друмским возилима", рекао је Тод, а пренео "Аутоспорт".

"Мислим да ће бити веома болно за Ферари да напусти Формулу 1, али то није моја одговорност", додао је бивши директор Ферарија, током доминације те екипе почетком века.

Од почетка примене Конкордовог споразума 1981. године, Ферари има право да стави вето на правила у Формули 1, а Тод је рекао да ће се о томе разговарати у будућности са челницима такмичења и осталим екипама.

Ферари и остале екпе учеснице су потписале уговоре са Формулом 1 до краја сезоне 2020. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар