Дерби на Брду: "Звезда је јака, ко год да игра!"

Чукарички спреман за борбу против црвено-белих. У меч улази са три узастопне победе и не планира да се брани.

Фудбал 26.11.2017 | 09:45
Дерби на Брду: "Звезда је јака, ко год да игра!"
Дерби 18. кола Суперлиге биће одигран у недељу на Бановом брду (15 часова): Чукарички - Црвена звезда.

Не тако давно, Ненад Лалатовић и Владан Милојевић били су ривали у обрнутим улогама, када су седели на клупама недељних ривала. Њихове везе са Звездом и Чукаричком су дубље од статуса "бившег тренер", јер је Лалатовић био ђак и капитен црвено-белих, а Милојевић је унео Чуки први трофеј у клупску витрину.

Ипак, као што је и Милојевић рекао, недељни меч неће бити време за евоцирање успомена, јер ће сусрет на Брду бити важан и за једне и за друге.

Чукарички дочекује утакмицу са жељом да продужи низ од три узастопне суперлигашке победе (Вождовац 2:1, Војводина 2:1, Напредак 2:1), а Звезда се спрема са амбицијом да задржи бар четири поена предности у односу на другопласирани Партизан.

"Презадовољан сам игром екипе, не само против Напретка, већ у свим утакмицама у последње време. Имамо сјајан низ за собом и само један пораз у 14 утакмица, а ниједан у последњих 12. Све заслуге иду на рачун играча и од њих тражим оно што радимо последњих годину дана и то полако долази на видело, што показују и резултати", рекао је Лалатовић у интервјуу за "Спорт нетwорк".

Од повратка Чукаричког у Суперлигу, у сезони 2013/14, градски ривали одиграли су 12 међусобних утакмица, у којима је Звезда победила седам пута, Чукарички четири, уз један реми и гол разлику 31:17 у корист тима са "Маракане". 

Последњи тријумф у мечу против Звезде Чука је остварила 10. маја 2015. године, када су на клупама седели управо Милојевић и Лалатовић, а победу 2:0 донели су пензионисани капитен "брђана" Игор Матић и повремени репрезентативац Србије, Никола Стојиљковић.

У најави недељног дербија, Лалатовић истиче да умор неће бити фактор који ће утицати на Црвену звезду, без обзира на то што је у четвртак гостовала БАТЕ Борисову у Белорусији.

"И Црвена звезда и Партизан имају огроман фонд играча. Овде у Чукаричком отишло нам је 12 фудбалера, имамо четворицу повређених, вртимо десет до 12 играча, а Црвена звезда има 20 подједнаких и то се види у првенству. Ротирају тим, који год да изведу играју сјајно и чека нас јако тешка утакмица. Не осврћемо се на њихов умор, имаће утакмицу више од нас и ту умори не постоје. Они играју да презиме у Европи, адреналин ће им бити велики, јуре да освоје титулу и очекујем лепу утакмицу, пун стадион, да се покажемо у што бољем светлу и да направимо повољан резултат"

Шеф струке "брђана" оценио је да странци доносе превагу у тиму Звезде (Боаћи, Канга, Доналд), али да је снага црвено-белих пре светга у екипи.

"Звезда је јака и као колектив. Не видим слабо место у тиму. Довели су све проверене играче из Србије, странци доносе превагу - Боаћи, Канга, Доналд, Пешић је за мене феноменалан играч, дао је већ 16 голова, има 10 асистенција и на свим местима имају дупле позиције. Њихов адут је јак колектив и индивидуални квалитет", додао је Лалатовић и нагласио да се неће његов тим неће бранити.

"Не бранимо се ни против кога, као и све моје екипе, што већ сви знају. Бранимо се само ако је екипа превише боља од нас и ако нас наведе на то. Звезду респектујемо, не плашимо се, играћемо храбро као и увек. Даћемо све од себе и победиће екипа која буде мање грешила, која буде добила више дуела и која буде више желела тријумф", додао је Лалатовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар