Derbi na Brdu: "Zvezda je jaka, ko god da igra!"

Čukarički spreman za borbu protiv crveno-belih. U meč ulazi sa tri uzastopne pobede i ne planira da se brani.

Fudbal 26.11.2017 | 09:45
Derbi na Brdu: "Zvezda je jaka, ko god da igra!"
Derbi 18. kola Superlige biće odigran u nedelju na Banovom brdu (15 časova): Čukarički - Crvena zvezda.

Ne tako davno, Nenad Lalatović i Vladan Milojević bili su rivali u obrnutim ulogama, kada su sedeli na klupama nedeljnih rivala. Njihove veze sa Zvezdom i Čukaričkom su dublje od statusa "bivšeg trener", jer je Lalatović bio đak i kapiten crveno-belih, a Milojević je uneo Čuki prvi trofej u klupsku vitrinu.

Ipak, kao što je i Milojević rekao, nedeljni meč neće biti vreme za evociranje uspomena, jer će susret na Brdu biti važan i za jedne i za druge.

Čukarički dočekuje utakmicu sa željom da produži niz od tri uzastopne superligaške pobede (Voždovac 2:1, Vojvodina 2:1, Napredak 2:1), a Zvezda se sprema sa ambicijom da zadrži bar četiri poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

"Prezadovoljan sam igrom ekipe, ne samo protiv Napretka, već u svim utakmicama u poslednje vreme. Imamo sjajan niz za sobom i samo jedan poraz u 14 utakmica, a nijedan u poslednjih 12. Sve zasluge idu na račun igrača i od njih tražim ono što radimo poslednjih godinu dana i to polako dolazi na videlo, što pokazuju i rezultati", rekao je Lalatović u intervjuu za "Sport network".

Od povratka Čukaričkog u Superligu, u sezoni 2013/14, gradski rivali odigrali su 12 međusobnih utakmica, u kojima je Zvezda pobedila sedam puta, Čukarički četiri, uz jedan remi i gol razliku 31:17 u korist tima sa "Marakane". 

Poslednji trijumf u meču protiv Zvezde Čuka je ostvarila 10. maja 2015. godine, kada su na klupama sedeli upravo Milojević i Lalatović, a pobedu 2:0 doneli su penzionisani kapiten "brđana" Igor Matić i povremeni reprezentativac Srbije, Nikola Stojiljković.

U najavi nedeljnog derbija, Lalatović ističe da umor neće biti faktor koji će uticati na Crvenu zvezdu, bez obzira na to što je u četvrtak gostovala BATE Borisovu u Belorusiji.

"I Crvena zvezda i Partizan imaju ogroman fond igrača. Ovde u Čukaričkom otišlo nam je 12 fudbalera, imamo četvoricu povređenih, vrtimo deset do 12 igrača, a Crvena zvezda ima 20 podjednakih i to se vidi u prvenstvu. Rotiraju tim, koji god da izvedu igraju sjajno i čeka nas jako teška utakmica. Ne osvrćemo se na njihov umor, imaće utakmicu više od nas i tu umori ne postoje. Oni igraju da prezime u Evropi, adrenalin će im biti veliki, jure da osvoje titulu i očekujem lepu utakmicu, pun stadion, da se pokažemo u što boljem svetlu i da napravimo povoljan rezultat"

Šef struke "brđana" ocenio je da stranci donose prevagu u timu Zvezde (Boaći, Kanga, Donald), ali da je snaga crveno-belih pre svetga u ekipi.

"Zvezda je jaka i kao kolektiv. Ne vidim slabo mesto u timu. Doveli su sve proverene igrače iz Srbije, stranci donose prevagu - Boaći, Kanga, Donald, Pešić je za mene fenomenalan igrač, dao je već 16 golova, ima 10 asistencija i na svim mestima imaju duple pozicije. Njihov adut je jak kolektiv i individualni kvalitet", dodao je Lalatović i naglasio da se neće njegov tim neće braniti.

"Ne branimo se ni protiv koga, kao i sve moje ekipe, što već svi znaju. Branimo se samo ako je ekipa previše bolja od nas i ako nas navede na to. Zvezdu respektujemo, ne plašimo se, igraćemo hrabro kao i uvek. Daćemo sve od sebe i pobediće ekipa koja bude manje grešila, koja bude dobila više duela i koja bude više želela trijumf", dodao je Lalatović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar