Ђукић: Спартак долази да савлада европски Партизан!

Ђукић: У крви Партизана је да побеђује! "Направили смо велику ствар у четвртак и нећемо да се коцкамо тиме", поручује Мирослав Ђукић пред првенствени дерби са Спартаком.

Фудбал 26.11.2017 | 08:45
Ђукић: Спартак долази да савлада европски Партизан!
У четвртак велико славље, а у недељу велики посао.

Фудбалери Партизана у једном од дербија 18. кола Суперлиге пред својим навијачима (улаз је бесплатан) од 17 часова (пренос на ТВ Арена Спорт1) дочекују суботички Спартак који игра феноменално ове сезоне и тренутно је на трећој позицији домаћег првенства.

Мирослав Ђукић је на конференцији за медије уочи овог меча позвао навијаче да помогну екипи која је у баш таквој лепој атмосфери победила Јанг Бојс и изборила европско пролеће.

"Видели смо против Јанг Бојса какав је то замајац. То је била прелепа атмосфера која нас је одвела у победу. Надам се ће бити тако и против Спартака", поручио је тренер Партизана.

О самом противнику имао је много речи хвале.

"Спартак је добро дефанзивно организован, имају добре контре, хоће да играју фудбал и имају квалитет. Биће то прелепа утакмица, али спремни смо. Направили смо велику ствар и нећемо да се коцкамо тиме, желимо да наставимо континуитет добрих игара".

Стога очекује тежак меч, "баш тежак", како он каже.

"Нису џабе трећи тим првенства, у одличном су монтенту, победничком... Нас очекује тежак задатак посебно јер играмо после европско меча. Те утакмице су дупло теже!", упозорио је тако своје играче тренер црно-белих.

Зна да ће противник у недељу бити силно мотивисан.

"Сви који су долазили - долазили су да победе шампионски, а сада долазе да победе и европски Партизан. Наша светиња је још већа и бранимо Партизан. Шампионски Партизан".

Говорио је и о претходном дуелу са Јанг Бојсом и истакао да су га "сви одушевили", док је поновио и колико би феноменалан гол Огњена Ожеговића био узалудан да нису победили.

Казао је и да жели да створи Партизан који неће "једном у 15 година" играти нокаут фазу Лиге Европе, него је пожељно да то буде нешто нормално и да се понавља сваке године.

О тешком распореду рекао је следеће...

"Ко нас пита!", насмејао се Ђукић и наставио: "Мора се, постоје ствари у животу које се морају. Они су спремни да се боре, да играју недеља-среда-недеља и учинићемо све да се не осети то на екипи, да се уђе победнички у сваку утакмицу, то је Партизан, морамо да се навикнемо, јер нико неће питати да ли је неко уморан, у среду ће на семафору писати резултат. Ми морамо да побеђујемо, јер то је у нашој крви", закључио је тренер Партизана.

КО ПРОПУШТА СПАРТАК?

Мирослав Ђукић је рекао да су на мечу против Јанг Бојса одморили суспендовани Зоран Тошић и Сејдуба Сума, за које се очекује да почну дуел у недељу, док за тај меч са Спартаком неће моћи да рачуна на Мирослава Вулићевића и Немању "Нему" Милетића (штопер) који мора на магнетну резонанцу, али се највероватније ради о лакшој повреди као и у случају Партизановог капитена.

Партизан - Спартак, недеља - 17 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар