Đukić: Spartak dolazi da savlada evropski Partizan!

Đukić: U krvi Partizana je da pobeđuje! "Napravili smo veliku stvar u četvrtak i nećemo da se kockamo time", poručuje Miroslav Đukić pred prvenstveni derbi sa Spartakom.

Fudbal 26.11.2017 | 08:45
Đukić: Spartak dolazi da savlada evropski Partizan!
U četvrtak veliko slavlje, a u nedelju veliki posao.

Fudbaleri Partizana u jednom od derbija 18. kola Superlige pred svojim navijačima (ulaz je besplatan) od 17 časova (prenos na TV Arena Sport1) dočekuju subotički Spartak koji igra fenomenalno ove sezone i trenutno je na trećoj poziciji domaćeg prvenstva.

Miroslav Đukić je na konferenciji za medije uoči ovog meča pozvao navijače da pomognu ekipi koja je u baš takvoj lepoj atmosferi pobedila Jang Bojs i izborila evropsko proleće.

"Videli smo protiv Jang Bojsa kakav je to zamajac. To je bila prelepa atmosfera koja nas je odvela u pobedu. Nadam se će biti tako i protiv Spartaka", poručio je trener Partizana.

O samom protivniku imao je mnogo reči hvale.

"Spartak je dobro defanzivno organizovan, imaju dobre kontre, hoće da igraju fudbal i imaju kvalitet. Biće to prelepa utakmica, ali spremni smo. Napravili smo veliku stvar i nećemo da se kockamo time, želimo da nastavimo kontinuitet dobrih igara".

Stoga očekuje težak meč, "baš težak", kako on kaže.

"Nisu džabe treći tim prvenstva, u odličnom su montentu, pobedničkom... Nas očekuje težak zadatak posebno jer igramo posle evropsko meča. Te utakmice su duplo teže!", upozorio je tako svoje igrače trener crno-belih.

Zna da će protivnik u nedelju biti silno motivisan.

"Svi koji su dolazili - dolazili su da pobede šampionski, a sada dolaze da pobede i evropski Partizan. Naša svetinja je još veća i branimo Partizan. Šampionski Partizan".

Govorio je i o prethodnom duelu sa Jang Bojsom i istakao da su ga "svi oduševili", dok je ponovio i koliko bi fenomenalan gol Ognjena Ožegovića bio uzaludan da nisu pobedili.

Kazao je i da želi da stvori Partizan koji neće "jednom u 15 godina" igrati nokaut fazu Lige Evrope, nego je poželjno da to bude nešto normalno i da se ponavlja svake godine.

O teškom rasporedu rekao je sledeće...

"Ko nas pita!", nasmejao se Đukić i nastavio: "Mora se, postoje stvari u životu koje se moraju. Oni su spremni da se bore, da igraju nedelja-sreda-nedelja i učinićemo sve da se ne oseti to na ekipi, da se uđe pobednički u svaku utakmicu, to je Partizan, moramo da se naviknemo, jer niko neće pitati da li je neko umoran, u sredu će na semaforu pisati rezultat. Mi moramo da pobeđujemo, jer to je u našoj krvi", zaključio je trener Partizana.

KO PROPUŠTA SPARTAK?

Miroslav Đukić je rekao da su na meču protiv Jang Bojsa odmorili suspendovani Zoran Tošić i Sejduba Suma, za koje se očekuje da počnu duel u nedelju, dok za taj meč sa Spartakom neće moći da računa na Miroslava Vulićevića i Nemanju "Nemu" Miletića (štoper) koji mora na magnetnu rezonancu, ali se najverovatnije radi o lakšoj povredi kao i u slučaju Partizanovog kapitena.

Partizan - Spartak, nedelja - 17 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar