Неприхватљив Закон о акцизама

Закон о акцизама није потребан грађанима Републике Српске, већ неспособним политичарима и њиховим пропалим политикама, политичарима који нису у стању да обезбиједе новац у буџетима, већ додатно завлаче руку у џеп грађана Републике Српске, и то је неприхватљиво, закључено је на сједници Главног одбора Српске демократске странке, која је одржана у Лопарама.  СДС је данас подржао и обје трасе ауто-пута од Приједора преко Бањалуке, Бијељине до Београда и Сарајево-Романија-Вишеград - коридор 11 у Србији.

Република Српска 25.11.2017 | 20:50
Неприхватљив Закон о акцизама
СДС тврди да не може дати подршку Закону о акцизама првенствено што то значи повећање цијена нафте и нафтних деривата, имајући у виду додатно повећање цијена нафте на тржишту. То би био додатни удар на грађане РС и БиХ.

Закон о акцизама није потребан грађанима РС, већ политичарима који нису способни да обезбиједе новац у буџетима, већ додатно завлаче руку у џеп грађана Републике Српске, и то је оно што је неприхватљиво. Наша политика није политика пореских оптерећења, наша политика је политика пореских растерећења, јер сматрамо да само тако можемо да дигнемо ниво привредне активности, каже предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Главни одбор Српске демократске странке разматрао је и трасе ауто-путева. Тврди да ауто-пут Бањалука - Млиниште није ни економски исплатив, нити је стратешки правац за Републику Српску.

“Економски исплативи и стратешки правци су Приједор – Бањалука – Брчко – Бијељина – Београд, веома битна путна комуникација, а од стратешких праваца - Сарајево - Вишеград преко Романије и за тај стратешки правац преко коридора 11 је опредијељена Србија“.



За референдумске преваре предсједник Републике Српске Милорад Додик може бити кажњен на изборима, али надлежни из “Службеног гласника”, који су одлуку држали двије године у ладици и те како морају одговарати, сматра врх СДС-а.

“Надамо се да ће истражни органи, имајући у виду да смо поднијели, са чланицама Савеза за промјене, кривичну пријаву против директора `Службеног гласника` да ћемо добити одговор да ли постоје елементи за кривичну пријаву којом ми дефинишемо рушење уставног поретка од стране директора `Службеног гласника` и да ће морати неко да одговора за ту превару“, кажу у СДС-у.

Што се тиче информације да ће предсједник ДНС-а Марко Павић размислити о смјени потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића, Говедарица каже да СДС има џентлемску понуду.

Говедарица сматра да мјесто потпредсједник Народне скупштине припада ДНС-у.



(БН телевизија)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Контрапункт

25.11.2017 19:15

Није исплатива ниједна траса јер је не гради будзет на основу постојеце домаце привреде него кредит. Ово је мала земља, има довољно путева који спајају велике градове, треба сваком селу довести асфалт а не правити којекакве скупе аутопутеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поента

25.11.2017 20:30

КАД НЕМА ЛОГИКЕ СВЕ МОЗЕ - СВАКА" БАБА" ИМА СВОЈ ПРОЈЕКАТ ЗА ОВАЈ ИЛИ ОНАЈ АУТО ПУТ У - ПРОПАСТ !

Name

ааа

25.11.2017 22:45

О исплативости коментарисати је илузорно, кадеа званична власт годинама краде свој народ. А шта се дешава са народом када је задовољан са својом сиротињом и не примјећује да постоји ипак неко ко ће дати све од себе да нам буде боље.

Name

Ре

25.11.2017 23:30

А која лоповија потписали а праввдају се

Name

Освит

26.11.2017 09:19

Најекономиницнија траса са аспекта поврата средстава у БиХ је коридор 5ц а он обезбједује 40%поврата средстава из експлатације,односно наплата путарина. Политицарима требају изградње прво сто кредитним средствима стварају привид раста друственог производа и наравно једним дјелом за прање новца , финансирање странака и лицно богацење.Наравно ауто путеве треба градити али и градњу прилагодити реалним економским могуцностима.Сваког функционера који спомене изградњу ауто пута за Гламоц треба одмах смјенити јер вриједа здрав разум.Градња се мора ускладити са сусједним дрзавама да не би градили путеве који не воде никуда.

Name

Последњи кинески цар

26.11.2017 10:31

Негдје сам прочитао да Пољска нема уопште ауто путеве и да их не гради, већ се посветила градњи тзв. брзих цеста-путева који су мног јефтинији од ауто путева, тако да су цијелу земљу прекрили са брзим цестама и много јефтиније ријешили проблем. Зар то није боље рјешење и за нас ако је за њих као чланицу ЕУ исправно? Ови наши како кажу граде мрежу ауто путева а ниједан са другим није спојен. Те крени од Бања Луке ,па од Прњавора , па од Добоја, па ништа ни са чим није увезано, и на крају још можеш код Градишке упасти у Саву чекајући мост, тј. скелу?!

Name

СТД

25.11.2017 21:15

Како је овај СДС постао безлиичан и смешан... Подржавамо оба правца... Ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

тс

25.11.2017 21:26

Синиса Каран за преседника!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гачани

25.11.2017 22:48

Напријед Вукота наш соколе, до слома лоповске власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.11.2017 13:46

А и ти си из скупстине народа хаха

Name

Прим

25.11.2017 23:13

Приоритет треба да буде производња у обиму који покрива домаће потребе, а тек кад то достигнемо размишљати о другим корацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.11.2017 23:35

Мрс бандо сви сте исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

26.11.2017 10:26

Ако си борац онда знас да нисмо сви ист.

Name

Ре аа

26.11.2017 13:07

Борац прва категорија и поносим СЕ сто сам био војник Дјенерала Ратка Младица и био на правој страни а КО зна ти

Name

Нако

26.11.2017 08:48

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ПОБИЈЕДИЛА РУСИЈУ У КОСАРЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

26.11.2017 09:31

Потпуно се слазем са коментарима.Довести постојеце путеве у солидно стање.Велики број путева је права катастрофа,од квалитета асфалта,вертикалне и хоризонталну сигнализације,да не говорим о браницима и остало.Коме це ти скупи аутопутеви у ово време катастрофалног финансијског стања народа.Некада да,сада не!Полозите рацуне за 8 милијарди КМ!Одерали су народ до голе козе!А,појединци дизу ратну реторику!Са кога и за ста!Њима је битан само останак на власти и ниста висе!Престаните висе са ратно хускацком политиком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП

26.11.2017 09:55

Када се погледају све ове фаце, закључак је да је њима неприхватљива под број један Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

26.11.2017 10:56

Ништа акцизе то не долази у обзир! Без акциза пропали кримос додик сигурно губи изборе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.11.2017 13:24

Неко из масе оваца