Neprihvatljiv Zakon o akcizama

Zakon o akcizama nije potreban građanima Republike Srpske, već nesposobnim političarima i njihovim propalim politikama, političarima koji nisu u stanju da obezbijede novac u budžetima, već dodatno zavlače ruku u džep građana Republike Srpske, i to je neprihvatljivo, zaključeno je na sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke, koja je održana u Loparama.  SDS je danas podržao i obje trase auto-puta od Prijedora preko Banjaluke, Bijeljine do Beograda i Sarajevo-Romanija-Višegrad - koridor 11 u Srbiji.

Republika Srpska 25.11.2017 | 20:50
Neprihvatljiv Zakon o akcizama
SDS tvrdi da ne može dati podršku Zakonu o akcizama prvenstveno što to znači povećanje cijena nafte i naftnih derivata, imajući u vidu dodatno povećanje cijena nafte na tržištu. To bi bio dodatni udar na građane RS i BiH.

Zakon o akcizama nije potreban građanima RS, već političarima koji nisu sposobni da obezbijede novac u budžetima, već dodatno zavlače ruku u džep građana Republike Srpske, i to je ono što je neprihvatljivo. Naša politika nije politika poreskih opterećenja, naša politika je politika poreskih rasterećenja, jer smatramo da samo tako možemo da dignemo nivo privredne aktivnosti, kaže predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Glavni odbor Srpske demokratske stranke razmatrao je i trase auto-puteva. Tvrdi da auto-put Banjaluka - Mlinište nije ni ekonomski isplativ, niti je strateški pravac za Republiku Srpsku.

“Ekonomski isplativi i strateški pravci su Prijedor – Banjaluka – Brčko – Bijeljina – Beograd, veoma bitna putna komunikacija, a od strateških pravaca - Sarajevo - Višegrad preko Romanije i za taj strateški pravac preko koridora 11 je opredijeljena Srbija“.



Za referendumske prevare predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik može biti kažnjen na izborima, ali nadležni iz “Službenog glasnika”, koji su odluku držali dvije godine u ladici i te kako moraju odgovarati, smatra vrh SDS-a.

“Nadamo se da će istražni organi, imajući u vidu da smo podnijeli, sa članicama Saveza za promjene, krivičnu prijavu protiv direktora `Službenog glasnika` da ćemo dobiti odgovor da li postoje elementi za krivičnu prijavu kojom mi definišemo rušenje ustavnog poretka od strane direktora `Službenog glasnika` i da će morati neko da odgovora za tu prevaru“, kažu u SDS-u.

Što se tiče informacije da će predsjednik DNS-a Marko Pavić razmisliti o smjeni potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića, Govedarica kaže da SDS ima džentlemsku ponudu.

Govedarica smatra da mjesto potpredsjednik Narodne skupštine pripada DNS-u.



(BN televizija)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Kontrapunkt

25.11.2017 19:15

Nije isplativa nijedna trasa jer je ne gradi budzet na osnovu postojece domace privrede nego kredit. Ovo je mala zemlja, ima dovoljno puteva koji spajaju velike gradove, treba svakom selu dovesti asfalt a ne praviti kojekakve skupe autoputeve.

ODGOVORITE
Name

poenta

25.11.2017 20:30

KAD NEMA LOGIKE SVE MOZE - SVAKA" BABA" IMA SVOJ PROJEKAT ZA OVAJ ILI ONAJ AUTO PUT U - PROPAST !

Name

aaa

25.11.2017 22:45

O isplativosti komentarisati je iluzorno, kadea zvanična vlast godinama krade svoj narod. A šta se dešava sa narodom kada je zadovoljan sa svojom sirotinjom i ne primjećuje da postoji ipak neko ko će dati sve od sebe da nam bude bolje.

Name

Re

25.11.2017 23:30

A koja lopovija potpisali a pravvdaju se

Name

Osvit

26.11.2017 09:19

Najekonominicnija trasa sa aspekta povrata sredstava u BiH je koridor 5c a on obezbjeduje 40%povrata sredstava iz eksplatacije,odnosno naplata putarina. Politicarima trebaju izgradnje prvo sto kreditnim sredstvima stvaraju privid rasta drustvenog proizvoda i naravno jednim djelom za pranje novca , finansiranje stranaka i licno bogacenje.Naravno auto puteve treba graditi ali i gradnju prilagoditi realnim ekonomskim mogucnostima.Svakog funkcionera koji spomene izgradnju auto puta za Glamoc treba odmah smjeniti jer vrijeda zdrav razum.Gradnja se mora uskladiti sa susjednim drzavama da ne bi gradili puteve koji ne vode nikuda.

Name

Poslednji kineski car

26.11.2017 10:31

Negdje sam pročitao da Poljska nema uopšte auto puteve i da ih ne gradi, već se posvetila gradnji tzv. brzih cesta-puteva koji su mnog jeftiniji od auto puteva, tako da su cijelu zemlju prekrili sa brzim cestama i mnogo jeftinije riješili problem. Zar to nije bolje rješenje i za nas ako je za njih kao članicu EU ispravno? Ovi naši kako kažu grade mrežu auto puteva a nijedan sa drugim nije spojen. Te kreni od Banja Luke ,pa od Prnjavora , pa od Doboja, pa ništa ni sa čim nije uvezano, i na kraju još možeš kod Gradiške upasti u Savu čekajući most, tj. skelu?!

Name

STD

25.11.2017 21:15

Kako je ovaj SDS postao bezliičan i smešan... Podržavamo oba pravca... Ha ha

ODGOVORITE
Name

ts

25.11.2017 21:26

Sinisa Karan za presednika!!!

ODGOVORITE
Name

Gačani

25.11.2017 22:48

Naprijed Vukota naš sokole, do sloma lopovske vlasti!

ODGOVORITE
Name

Re

26.11.2017 13:46

A i ti si iz skupstine naroda haha

Name

Prim

25.11.2017 23:13

Prioritet treba da bude proizvodnja u obimu koji pokriva domaće potrebe, a tek kad to dostignemo razmišljati o drugim koracima.

ODGOVORITE
Name

Borac

25.11.2017 23:35

Mrs bando svi ste isti

ODGOVORITE
Name

aaa

26.11.2017 10:26

Ako si borac onda znas da nismo svi ist.

Name

Re aa

26.11.2017 13:07

Borac prva kategorija i ponosim SE sto sam bio vojnik Djenerala Ratka Mladica i bio na pravoj strani a KO zna ti

Name

Nako

26.11.2017 08:48

BOSNA I HERCEGOVINA POBIJEDILA RUSIJU U KOSARCI

ODGOVORITE
Name

MILAN

26.11.2017 09:31

Potpuno se slazem sa komentarima.Dovesti postojece puteve u solidno stanje.Veliki broj puteva je prava katastrofa,od kvaliteta asfalta,vertikalne i horizontalnu signalizacije,da ne govorim o branicima i ostalo.Kome ce ti skupi autoputevi u ovo vreme katastrofalnog finansijskog stanja naroda.Nekada da,sada ne!Polozite racune za 8 milijardi KM!Oderali su narod do gole koze!A,pojedinci dizu ratnu retoriku!Sa koga i za sta!Njima je bitan samo ostanak na vlasti i nista vise!Prestanite vise sa ratno huskackom politikom!

ODGOVORITE
Name

PDP

26.11.2017 09:55

Kada se pogledaju sve ove face, zaključak je da je njima neprihvatljiva pod broj jedan Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

NEKO IZ MASE

26.11.2017 10:56

Ništa akcize to ne dolazi u obzir! Bez akciza propali krimos dodik sigurno gubi izbore!!!

ODGOVORITE
Name

Re

26.11.2017 13:24

Neko iz mase ovaca