Суноврат Роуза - губи преко 80 милиона евра?!

Дерик Роуз, кошаркаш Кливленд Кавалирса, могао би да изгуби преко 80 милиона долара уколико одлучи да се повуче из кошарке и оде у пензију.

Кошарка 26.11.2017 | 21:30
Суноврат Роуза - губи преко 80 милиона евра?!
Адријан Војнаровски, новинар ЕСПН, прено је информацију да је Роуз у лошем стању, да не тренира са тимом и да је фрустриран што је стално повређен, те да због тога размишља да се пензионише.

Ако се одлучи за овај потез, Роуз ће изгубити преко 80 милиона долара јер има велики спонзорски уговор са Адидасом. Роуз је 2012. године потписао нови 13-годишњи уговор са овом компанијом вренда 185 милиона долара. 

Роуз и даље има седам година уговора са једним од највећих спортских брендова на свету и уколико се повуче из професионалног бављења кошарком изгубиће велику своту новца. 

Прича Дерика Роуза је једна од најтужнијих, с обзиром да је 2011. година постао најмлађи МВП у историји НБА лиге, светла будућност је била за тада младог кошаркаша, али велики проблеми са коленима су га удаљили од највећих висина. 

Роуз ове сезоне има проблем са зглобом и одиграо је само седам утакмица и на којима је просечно бележио 14,3 поена и само 1,7 асистенција. Роуз је у МВП сезони у Чикаго Булсима имао учинак од 25 поена, 7,7 асистенција и 4,1 скокова, а притом је одиграо 81 меч у лигашком делу сезоне. 

Погледајте какав је играч био Дерик Роуз са само 22 године...



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар