Sunovrat Rouza - gubi preko 80 miliona evra?!

Derik Rouz, košarkaš Klivlend Kavalirsa, mogao bi da izgubi preko 80 miliona dolara ukoliko odluči da se povuče iz košarke i ode u penziju.

Košarka 26.11.2017 | 21:30
Sunovrat Rouza - gubi preko 80 miliona evra?!
Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN, preno je informaciju da je Rouz u lošem stanju, da ne trenira sa timom i da je frustriran što je stalno povređen, te da zbog toga razmišlja da se penzioniše.

Ako se odluči za ovaj potez, Rouz će izgubiti preko 80 miliona dolara jer ima veliki sponzorski ugovor sa Adidasom. Rouz je 2012. godine potpisao novi 13-godišnji ugovor sa ovom kompanijom vrenda 185 miliona dolara. 

Rouz i dalje ima sedam godina ugovora sa jednim od najvećih sportskih brendova na svetu i ukoliko se povuče iz profesionalnog bavljenja košarkom izgubiće veliku svotu novca. 

Priča Derika Rouza je jedna od najtužnijih, s obzirom da je 2011. godina postao najmlađi MVP u istoriji NBA lige, svetla budućnost je bila za tada mladog košarkaša, ali veliki problemi sa kolenima su ga udaljili od najvećih visina. 

Rouz ove sezone ima problem sa zglobom i odigrao je samo sedam utakmica i na kojima je prosečno beležio 14,3 poena i samo 1,7 asistencija. Rouz je u MVP sezoni u Čikago Bulsima imao učinak od 25 poena, 7,7 asistencija i 4,1 skokova, a pritom je odigrao 81 meč u ligaškom delu sezone. 

Pogledajte kakav je igrač bio Derik Rouz sa samo 22 godine...



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar