Ускоро буџет за наредну годину

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да би до половине децембра требало да буде усвојен буџет Републике од 3,3 милијарде КМ, а премијерка Српске Жељка Цвијановић каже да је Влада успјела постићи сагласност са социјалним партнерима о изради буџета Српске за наредну годину.

Република Српска 25.11.2017 | 13:23
Ускоро буџет за наредну годину
"Изражавам задовољство што су на данашњем састанку Влада Републике Српске и социјални партнери договорили оквире рада на реформама у економији и социјалном сектору, као и буџет. Мјере које су предложене су усаглашене у детаљима", рекао је Додик новинарима након завршних консултација представника Владе и социјалних партнера о изради буџета Српске за 2018. и програма економских реформи Српске од 2018. до 2020. године.

Додик је навео да су основна кретања усаглашена, али да остају нека питања која треба додатно усагласити.

"У овој години бруто домаћи производ ће износити 10 милијарди КМ, што је први пут. У оквиру тога ће бити планиран и наш развој", додао је Додик.

Он је изразио увјерење да Република Српска улази у стабилније привредно и социјално стање.

Преднацрт буџета за наредну годину пројектован је на 3,335 милијарди КМ, док се Преднацртом програма економских реформи номинално процјењује раст домаћег бруто производа у периоду 2018-2020. године од 4,8 одсто у наредној до 5,1 одсто у крајњој дефинисаној години.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Влада успјела постићи сагласност са социјалним партнерима о изради буџета Српске за 2018. и програма економских реформи Српске од 2018. до 2020. године.

Цвијановићева је навела да је опредјељење Владе стабилно функционисање буџета и повећање запослености и јачање реалног сектора у Републици Српској.

"Влада је успјела да уважи готово све сугестије социјалних партнера", рекла је Цвијановићева на конфенренцији за новинаре у Бањалуци након завршних консултација представника Владе и социјалних партнера.

Она је захвалила социјалним партнерима за допринос који су дали у изради стратешких докумената.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Новоматиц је реални сектор

25.11.2017 12:33

Вама и Јови Радукићу је реални сектор Новоматицове праонице новца НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо. Ха ха ха ха....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ки

25.11.2017 17:24

Заборавили су одбити 0. вецина фирми иде у еу са својим програмом..па да видимо тај будзет за наредну годину..зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ