Uskoro budžet za narednu godinu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi do polovine decembra trebalo da bude usvojen budžet Republike od 3,3 milijarde KM, a premijerka Srpske Željka Cvijanović kaže da je Vlada uspjela postići saglasnost sa socijalnim partnerima o izradi budžeta Srpske za narednu godinu.

Republika Srpska 25.11.2017 | 13:23
Uskoro budžet za narednu godinu
"Izražavam zadovoljstvo što su na današnjem sastanku Vlada Republike Srpske i socijalni partneri dogovorili okvire rada na reformama u ekonomiji i socijalnom sektoru, kao i budžet. Mjere koje su predložene su usaglašene u detaljima", rekao je Dodik novinarima nakon završnih konsultacija predstavnika Vlade i socijalnih partnera o izradi budžeta Srpske za 2018. i programa ekonomskih reformi Srpske od 2018. do 2020. godine.

Dodik je naveo da su osnovna kretanja usaglašena, ali da ostaju neka pitanja koja treba dodatno usaglasiti.

"U ovoj godini bruto domaći proizvod će iznositi 10 milijardi KM, što je prvi put. U okviru toga će biti planiran i naš razvoj", dodao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da Republika Srpska ulazi u stabilnije privredno i socijalno stanje.

Prednacrt budžeta za narednu godinu projektovan je na 3,335 milijardi KM, dok se Prednacrtom programa ekonomskih reformi nominalno procjenjuje rast domaćeg bruto proizvoda u periodu 2018-2020. godine od 4,8 odsto u narednoj do 5,1 odsto u krajnjoj definisanoj godini.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada uspjela postići saglasnost sa socijalnim partnerima o izradi budžeta Srpske za 2018. i programa ekonomskih reformi Srpske od 2018. do 2020. godine.

Cvijanovićeva je navela da je opredjeljenje Vlade stabilno funkcionisanje budžeta i povećanje zaposlenosti i jačanje realnog sektora u Republici Srpskoj.

"Vlada je uspjela da uvaži gotovo sve sugestije socijalnih partnera", rekla je Cvijanovićeva na konfenrenciji za novinare u Banjaluci nakon završnih konsultacija predstavnika Vlade i socijalnih partnera.

Ona je zahvalila socijalnim partnerima za doprinos koji su dali u izradi strateških dokumenata.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Novomatic je realni sektor

25.11.2017 12:33

Vama i Jovi Radukiću je realni sektor Novomaticove praonice novca NOVO RS doo i RSA GAMING Doo. Ha ha ha ha....

ODGOVORITE
Name

Ki

25.11.2017 17:24

Zaboravili su odbiti 0. vecina firmi ide u eu sa svojim programom..pa da vidimo taj budzet za narednu godinu..zivi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE