Матић - предатор и најпоузданији играч Муриња!

Са претрчаних 135. 20 км ове сезоне Немања Матић са правом носи епитет једног од најпожртвованијих фудбалера у Премијер лиги.

Фудбал 26.11.2017 | 18:00
Матић - предатор и најпоузданији играч Муриња!
Британски ББЦ му је одавно дао надимак "Динамо", по узору на генератор струје који не стаје са радом, а таблоиди на острву о њему говоре као и о правом Предатору алудирајући на невероватну енергију на терену.

Матић је одиграо 17 мечева ове године, а у Премијер лиги је забележио 8 победа и свега 2 пораза. 

Добио је чак 57 одсто дуела, 24 пута је надвисио противника у игри главом, остварио је 803 паса, а у просеку 70.9 пасова има по мечу у националном шампионату Енглеске. 

Статистичари су израчунали да 18 метара износи просечна дужина његовог паса, да створи барем 1 велику шансу по мечу, као и да 90 одсто износи прецизност његових пасова, што је невероватна бројка. Од тога чак 70 одсто пасова иде ка нападачима, што говори колико је важна улога Матића у свим акцијама свог тима. 

Када је реч о бројкама везаним за одбрану, Немања Матић има 4 дефанзивне акције у просеку, до сада није направио ниједну грешку у дефанзиви која је тим коштала гола, а 61 одсто је успешност његових стартова. До сада је 18 пута пресекао неку лопту у ПЛ. 

У томе му помажу и нове копачке које носи. Реч је о иновативном моделу који му омогућава потпуну контролу током кретњи по терену, а ојачани део стопала му даје додатну чврстину. Уз то, специјална технологија му враћа енергију у стопало приликом сваког корака. Пета му је "закључана", и тиме га чува од повреда. 

Код статистике, нула стоји у категоријама жутих и црвених картона, односно код измена током утакмице. Наиме, Мурињо ниједном није заменио Матића ове сезоне током 90 минута, а два пута се десило да је улазио са клупе. 

Десет пута је шутнуо на гол у Премијер лиги ове сезоне, а свега 0.8 пута га противници "предриблају" по утакмици, што је једна од најбољих бројка код играча средине терена на Острву. Немања је направио 13 фаулова, 1 пут се нашао у офсајд позицији и остварио је једну асистенцију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар