Matić - predator i najpouzdaniji igrač Murinja!

Sa pretrčanih 135. 20 km ove sezone Nemanja Matić sa pravom nosi epitet jednog od najpožrtvovanijih fudbalera u Premijer ligi.

Fudbal 26.11.2017 | 18:00
Matić - predator i najpouzdaniji igrač Murinja!
Britanski BBC mu je odavno dao nadimak "Dinamo", po uzoru na generator struje koji ne staje sa radom, a tabloidi na ostrvu o njemu govore kao i o pravom Predatoru aludirajući na neverovatnu energiju na terenu.

Matić je odigrao 17 mečeva ove godine, a u Premijer ligi je zabeležio 8 pobeda i svega 2 poraza. 

Dobio je čak 57 odsto duela, 24 puta je nadvisio protivnika u igri glavom, ostvario je 803 pasa, a u proseku 70.9 pasova ima po meču u nacionalnom šampionatu Engleske. 

Statističari su izračunali da 18 metara iznosi prosečna dužina njegovog pasa, da stvori barem 1 veliku šansu po meču, kao i da 90 odsto iznosi preciznost njegovih pasova, što je neverovatna brojka. Od toga čak 70 odsto pasova ide ka napadačima, što govori koliko je važna uloga Matića u svim akcijama svog tima. 

Kada je reč o brojkama vezanim za odbranu, Nemanja Matić ima 4 defanzivne akcije u proseku, do sada nije napravio nijednu grešku u defanzivi koja je tim koštala gola, a 61 odsto je uspešnost njegovih startova. Do sada je 18 puta presekao neku loptu u PL. 

U tome mu pomažu i nove kopačke koje nosi. Reč je o inovativnom modelu koji mu omogućava potpunu kontrolu tokom kretnji po terenu, a ojačani deo stopala mu daje dodatnu čvrstinu. Uz to, specijalna tehnologija mu vraća energiju u stopalo prilikom svakog koraka. Peta mu je "zaključana", i time ga čuva od povreda. 

Kod statistike, nula stoji u kategorijama žutih i crvenih kartona, odnosno kod izmena tokom utakmice. Naime, Murinjo nijednom nije zamenio Matića ove sezone tokom 90 minuta, a dva puta se desilo da je ulazio sa klupe. 

Deset puta je šutnuo na gol u Premijer ligi ove sezone, a svega 0.8 puta ga protivnici "predriblaju" po utakmici, što je jedna od najboljih brojka kod igrača sredine terena na Ostrvu. Nemanja je napravio 13 faulova, 1 put se našao u ofsajd poziciji i ostvario je jednu asistenciju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar