Очистити прозоре на кабини пилота

Америчко ратно ваздухопловство /УСАФ/ апеловало је на своје пилоте стациониране у Британији да чисте прозоре на пилотској кабини и тако избјегну сударе у ваздуху са цивилним авионима.

Свијет 25.11.2017 | 10:04
Очистити прозоре на кабини пилота
Портпарол УСАФ-а рекао је да понекад мале ствари као што је чишћење прозора може да представља велику разлику.

"Безбједност је увијек приоритет за наше пилоте који су обучени да увијек буду на опрезу и свјесни ситуације", рекао је портпарол, пренио је Би-Би-Си.

Амерички авиони Ф-15 у бази Лејкенхит умијешани су у 19 скоро директних судара са британским цивилним авионима у посљедњих пет година.

Пилот авиона Ф-15 из базе у Сафоку у Енглексој недавно је похваљен након што је на вријеме угледао гладјера, али не на радару и тако избјегао судар.

Судар је избјегнут у априлу када се пар авиона Ф-15 који су летјели ниско приближио глајдеру изнад Црних планина у близини Херефорда.

Британска авијацијска служба саопштила је да је глајдера, који није регистрован на радару, примјетио један од пилота и тако су успјели да избјегну судар.

У посљедњих пет година забиљежено је више од 1.000 "за длаку избјегнутих судара" и то су већином умијешани британски и амерички војни авиони.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар