Напади из ваздуха на терористе

Египат је почео са нападима из ваздуха на скровишта терориста на Синајском полуотоку у петак навечер, након терористичког напада на џамију у којему је убијено 235 људи, пренијеле су агенције, позивајући се на локалне медије.

Свијет 25.11.2017 | 09:43
Напади из ваздуха на терористе
Војска се налази на Синајском полуотоку и неће се смирити док они који су уплетени у напад у петак не буду елиминисани, наводи лист  Ал Ахрам изјаву египатских безбједносних снага.

Неколико осумњичених већ је убијено, тврди лист.

У петак навече предсједник Абдел Фатах ал Сисси обећао је "бруталан" одговор на масакр у којему је 235 људи изгубило живот а 109 је рањено.

Вјернике који су излазили из џамије с подневних молитви на истоку Египта убили су у петак наоружани мушкарци, у најсмртоноснијем нападу у недавној историји те земље.

Напад је почео кад су милитанти детонирали експлозивну направу изван џамије Ал Равда, око 40 километара западно од града Ал Ариша, а затим су почели пуцати на вјернике који су излазили из џамије.

Приватни лист Ал Масри ал Џум објавио је да је више од 20 маскираних нападача учествовало у нападу и да су пуцали из аутоматских пушака.

Египатска војска одмах је прогласила тродневну жалост.

Оружане снаге почеле су са нападима из ваздуха на подручје Синаја, концентришући  се на планинско подручје око џамије гдје се, како се вјерује, скривају починиоци напада на џамију.

Засад још нитко није преузео одговорност за напад.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рођо

25.11.2017 08:46

Удрите гамад,,затвора се суд у Хагу,нема ловостаја више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.11.2017 08:51

Уби их затуцаност и бајке.Ужас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

25.11.2017 09:31

То само показује ста је заправо ислам,велико зло на планети .Њима неваља хрисцанство па неваља будизам итд али ни ислам им није добар побисе се измедју себе као стока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

25.11.2017 10:11

Исто сто се десавало у Украјини . Да нису западњаци досли неби било ни исила ни тероризма. И овдје је проблем био ислам? Па сто сте ратовали против Словенаца католика ?Ста се десавало у Ирској . Пун си некакве мржње јаднице

Name

ре

25.11.2017 11:17

Све религије су зло,људи губе главе у име измисљених богова.