„Црвена јабука“ одушевила Српчане

Једна од најпопуларнијих рок група у бившој Југославији „Црвена јабука“ синоћ је у србачком Дому културе приредила незабораван концерт за своје обожаоце, али и друге љубитеље ове врсте музике у овом граду, јавио је дописник БН из Српца.  

Република Српска 25.11.2017 | 09:25
„Црвена јабука“ одушевила Српчане
Право музичко освјежење доживјели су старији посјетиоци, јер су имали прилику да чују пјесме своје младости, али  задовољство су показали и млади  гледаоци, јер се овај популарни бенд , поред старих, представио  и са новим музичким остварењима. Тако су  Српчани могли чути хитове са 16 студијских албума насталих у протеклих 32 године колико постоји Црвена јабука, као што  су:  „Тамо гдје љубав почиње“, „Има нешто од срца до срца“, „Туго, несрећо“, „Дирлија“, „Зову нас улице“ „Бјежи кишо с прозора“ и друге.

Врхунске музичаре Црвена јабука   предводио је Дражен Жерић Жера. Концерту је присуствовало око 250 посјетилаца и права је штета што сала Дома културе у Српцу није била испуњена до последњег мјеста, јер су они који нису дошли   пропустили  прилику да након десетак и више година  на сцени у свом граду  напокон виде велике професионалце и врхунска остварења у области рок музике.



„Задовољан сам наступом, па и посјетом, а  поготово пријемом код публике која заиста цијени  и наградјује наша  остварења“, рекао је  Дражен Ћерић Жера након наступа.  Иначе, музика  Црвене јабуке   иснспирисана је  Битлсима и Индексима, а први албум  под називом „Црвена јабука“ објављен је 1986. године и био тренутни успјех.   Група је настала у Сарајеву, а  потом дјелује у  Загребу и Сплиту.  

Концерт бенда Црвена јабука  у Српцу одржан је у организацији ове општине, Центра за културу и спорт Србац и „Квин естраде“ из Бањалуке.

(БН/С. К.)

Коментари / 0

Оставите коментар