„Crvena jabuka“ oduševila Srpčane

Jedna od najpopularnijih rok grupa u bivšoj Jugoslaviji „Crvena jabuka“ sinoć je u srbačkom Domu kulture priredila nezaboravan koncert za svoje obožaoce, ali i druge ljubitelje ove vrste muzike u ovom gradu, javio je dopisnik BN iz Srpca.  

Republika Srpska 25.11.2017 | 09:25
„Crvena jabuka“ oduševila Srpčane
Pravo muzičko osvježenje doživjeli su stariji posjetioci, jer su imali priliku da čuju pjesme svoje mladosti, ali  zadovoljstvo su pokazali i mladi  gledaoci, jer se ovaj popularni bend , pored starih, predstavio  i sa novim muzičkim ostvarenjima. Tako su  Srpčani mogli čuti hitove sa 16 studijskih albuma nastalih u proteklih 32 godine koliko postoji Crvena jabuka, kao što  su:  „Tamo gdje ljubav počinje“, „Ima nešto od srca do srca“, „Tugo, nesrećo“, „Dirlija“, „Zovu nas ulice“ „Bježi kišo s prozora“ i druge.

Vrhunske muzičare Crvena jabuka   predvodio je Dražen Žerić Žera. Koncertu je prisustvovalo oko 250 posjetilaca i prava je šteta što sala Doma kulture u Srpcu nije bila ispunjena do poslednjeg mjesta, jer su oni koji nisu došli   propustili  priliku da nakon desetak i više godina  na sceni u svom gradu  napokon vide velike profesionalce i vrhunska ostvarenja u oblasti rok muzike.



„Zadovoljan sam nastupom, pa i posjetom, a  pogotovo prijemom kod publike koja zaista cijeni  i nagradjuje naša  ostvarenja“, rekao je  Dražen Ćerić Žera nakon nastupa.  Inače, muzika  Crvene jabuke   isnspirisana je  Bitlsima i Indeksima, a prvi album  pod nazivom „Crvena jabuka“ objavljen je 1986. godine i bio trenutni uspjeh.   Grupa je nastala u Sarajevu, a  potom djeluje u  Zagrebu i Splitu.  

Koncert benda Crvena jabuka  u Srpcu održan je u organizaciji ove opštine, Centra za kulturu i sport Srbac i „Kvin estrade“ iz Banjaluke.

(BN/S. K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar