Ђорђевић: Волио бих овај састав и пун Пионир!

Александар Ђорђевић изјавио је, с обзиром на околности, да је победа над Аустријом једна од најдражих откад је на клупи националног тима.  Сале: Једна од најдражих победа у каријери! Селектор нагласио после меча колики значај има тријумф против Аустријанаца. Захвалан Новаку Ђоковићу и Црвеној звезди, а одлуку о додатним позивима донеће у суботу.

Кошарка 25.11.2017 | 11:15
Ђорђевић: Волио бих овај састав и пун Пионир!
Околности у којима се одиграо меч Србија - Аустрија и бројне кадровске компликације у "рату" ФИБА-Евролига немерљиво су отежали посао селектору кошаркашке репрезентације Александру Ђорђевићу.

Ипак, као и много пута до сада, поново је био успешан, као и његови изабраници, у саставу без играча из НБА лиге и и Евролиге.

"Орлови" су у хали "Александар Николић" апсолутно оправдали улогу фаворита и тријумфално ушли у квалификациони циклус за пласман на Светско првенство у Кини 2019. године.

"Била је ажурна утакмица, на крају смо дошли до победе. Поносан сам овим момцима и захвалан за све што су урадили од првог до последњег тренутка. Једна од мојих најдражих победа у каријери", рекао је селектор репезентације Србије.

Ђордјевић је анализирао сам ток утакмице истичући да је задовољан.

"Крећемо да градимо кућу од темеља, одрадили смо добар одбрамбени посао. Од почетка смо водили игру, благи пад почетком другог полувремена је био очекиван, али смо брзо реаговали", истакао је селектор Србије, наводећи недостатак времена за припрему, нова млада лица и специфичан моменат као разлоге због чега овај циклус доживљава као велики изазов.

Сале је поновио тезу да играче треба максимално растеретити.

"Било је важно не оптеретити играче индивидуалним учинаком и захтевом да доказују да су заслужили позив. Циљ је био релаксирати екипу, али никад нисам у потпуности задовољан јер увек може боље".

Осврнуо се на посету у хали и квалитету наредног противника – Грузије.

"Грузија је кошаркашкија екипа од Аустрије. Сигурно је веће име, али пред нама је она већи изазов. За ову Србију прави љубитељи ће доћи. Волео бих да гледам овај састав у пуном Пиониру, већ у понедељак".

Захвалио се на доласку Новаку Ђоковићу, али и Црвеној звезди што је дала дозволу играчима да наступе за репрезентацију, као и да ће одлука о њима бити донета у суботу.

Србија после првог кола заузима лидерску позицију групе Г са једном победом, као и другопласирана Немачка која је савладала Грузију 79:70.

Наредну утакмицу у квалификацијама за Светско првенство 2019. године у Кини Србија ће одиграти у понедељак против Грузије у београдској дворани "Александар Николић" са почетком у 20 сати.

Селектор Аустрије Матијас Јозеф Золнер истакао је да његова екипа никад није играла против овако квалитетног противника.

"Хвала Србији на гостопримству, честитам Србији и селектору Дјордјевићу на победу. Србија је играла веома добру одбрану, а моја репрезентација се није никад сусретала са оваквим ривалом. Поносан сам како смо се борили против оваквог противника", изјавио је Золнер.

Србија после првог кола заузима лидерску позицију групе Г са једном победом као и другопласирана Немачка која је савладала Грузију 79:70.

Наредну утакмицу у квалификацијама за Светско првенство Србија ће одиграти у понедељак против Грузије у београдској дворани "Александар Николић" са почетком у 20 сати.

Извор: Б92/Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јоја

25.11.2017 10:32

Како је играла Босна против Русије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

25.11.2017 11:23

99% нас Срба заболи "кољено" како је играла :)

Name

Ре

25.11.2017 12:02

А засто?

Name

Орао

25.11.2017 14:00

Зато сто је у Скендерији огроман транспарент ''РЕПУБЛИКА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА! Зато сто масете заставам из рата! Зато сто.......