ДК - финале: Након првог дана је 1:1!

Цонга за експресно изједначење Француске! Репрезентација Француске изједначила је на 1:1 против Белгије у финалу Дејвис купа, пошто је у Лилу Жо-Вилфрид Цонга победио Стива Дарсиса – 6:3, 6:2, 6:1. Цонга изједначио у Лилу! Француска и Белгија након првог дана финала Дејвис купа у егалу.  

Тенис 24.11.2017 | 19:00
ДК - финале: Након првог дана је 1:1!
Жо Вилфрид Цонга је очекивано узвратио пуном мером Белгији за вођство у финалу Дејвис купа које се игра у Лилу. Након што је Давид Гофан довео госте у вођство пошто је савладао Луку Пуја у три сета, такође без изгубљног сета славио је искусни Француз над још искуснијим Стивом Дарсисом са 6:3, 6:2, 6:1.

За суботу су традиционално заказани дублови. Француски селектор, легендарни Јаник Ноа је најавио Ришара Гаскеа и Пјера Ига Ербера, мада би врло лако неког од ове двојице могао да замени Никола Мају, специјалиста за игру парова. Белгијски тренер ће им супроставитиРубена Бемелманса и Јорса де Луреа, тако да би требало очекивати лагану победу домаћег тима.

У недељу се играју два преостала сингла, први чине Цонга и Гофан, а други Пуј и Дарсис. Селектори могу да промене номинацију играча пред почетак меча.

Цонга, тренутно 15. тенисер света, до победе је стигао после сат и 48 минута игре.

Он је у првом сету пропустио две прилике да раније одузме сервис противнику, али је то успео у осмом гему и тај један брејк му је био довољан за предност од 1:0 у сетовима.

Како је меч одмицао тако је Цонга играо све боље, па је до краја још пет пута одузимао сервис Белгијанцу не дозволивши му нити једну прилику да се врати у дуел.

Бод Белгији је раније данас донео Давид Гофан који је био бољи од Луке Пуја (7:5, 6:3, 6:1).

У суботу је на програму меч дублова, а у недељу два сингла.

Пошто је изгубила претходна три финала, 2002, 2010. и 2014. године, Француска ће покушати да освоји своју десету титулу у Дејвис купу.

На другој страни, Белгија игра своје друго финале у последње три године и још чека своју прву титулу.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар