Дел Пјеро: Калчополи је био атомска бомба!

"Након тога, велики играчи су отишли у друге земље и онда се тамо развијао фудбал”, рекао је легендарни фудбалер Старе даме.

Фудбал 26.11.2017 | 08:00
Дел Пјеро: Калчополи је био атомска бомба!
Легенда Јувентуса Алесандро дел Пјеро сматра да је главни узрок пада италијанског фудбала афера Калчополи која је пре 11 година уздрмала Апенинско полуострво.

Тада је Јувентус због учешћа у намештању утакмица избачен у Серију Б, а Лацио, Милан и Фјорентина су кажњени одузимањем бодова.

“То је било као атомска бомба, наш фудбал се сломио. Не говорим само о Јувентусу. Након тога, велики играчи су отишли у друге земље  и онда се тамо
развијао фудбал”, рекао јеДел Пјеро за Газету дело Спорт.

Он је даље разрадио ову теорију помињући примере других европских лига.

“Енглеска Премијер лига је експлодирала захваљујући томе што је успела да прода свој бренд широм света, а велики новац је дошао и од продаје ТВ права.”

Јувентус је те 2006. године освојио шампионску титулу, али му је касније одузета, а истог лета је Италија постала шампион света. Примат у Италији после Калчополија преузео је Интер, а онда је од 2011. кренула серија Старе даме која још није прекинута.

“Реал и Барселона су такође отишли напред јер су почели да послују по моделу великих компанија. Немци су само наставили путем којим су кренули још када су добили организацију Мундијала 2006. године, а страни инвеститори су ушли у француске клубове као ПСЖ и Монако. На другој страни, после пада италијанског фудбала, Јувентус је кренуо да се враћа, а Наполи је такође на добром путу”, закључио је Дел Пјеро.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар