Усвојен Нацрт буџета за 2018.

Одборници Скупштине града Бијељина усвојили су данас Нацрт одлуке буџета за 2018. годину који је пројектован на 47 милиона КМ.

Република Српска 24.11.2017 | 16:20
Усвојен Нацрт буџета за 2018.
Буџетом града Бијељина за 2018.годину предвиђено је 34 милиона КМ за текуће расходе.Више од шест милиона марака из градске касе биће утрошено за отплату кредита, док је 5,5 милиона КМ планирано за капиталне инвестиције.

“У том буџету је један континуитет у стабилности, реалан је и немамо никаквих проблема са сервисирањем онога за шта је задужена локална самоуправа”, рекао је начелник Одјељења за финансије града Бијељина Славко Башић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да су међу приоритетима за улагање наредне године завршетак школе и вртића у насељу Лединци и Центра за социјални рад са Дневним центром за дјецу са посебним потребама.

"Мора се наћи и новац за завршетак изградње канализације у граду и инфраструктуре у индустријским зонама ,као и новац за експропријацију милион метара квадратних за изградњу дринског насипа". 

Одборници су усвојили и информацију о извршењу буџета Бијељине за девет мјесеци ове године, који је остварен са 96 одсто у односу на план,што у Градској управи оцјењују као показатељ стабилности буџета.

“Имали смо данас пуно предлога и опозиције и власти шта треба кориговати и ово је идеална прилика да позовем све кориснике буџета да се укључе у јавну расправу и дају своје сугестије.

Клуб одборника ПДП-а инсистираће да се у буџету за 2018. годину нађе више средстава за омладину,за пронаталитетну политику,сматрамо да је то нешто што је веома битно", рекао је предсједник Скупштине града Бијељина Славиша Марковић.

Током скупштинске расправе поново је дошло до неслагања власти и опозиције.

Одборник СНСД-а Недељко Ћорић каже да је нацрт буџета за 2018. годину пресликан,да је потрошачки и не даје пуно наде грађанима Бијељине да ће наредна година бити боља.

Јован Гајић, одборник СДС-а, мисли супротно и истиче да је овај буџет једна реална слика која ће мало бити коригована кроз јавну расправу и да сви морају знати да је буџет јаван документ,а да је на данашњем засједању скупштине опозиција изнијела бројне неистине.
 
Поред нацрта буџета за 2018. годину на дневном реду су се нашле информације о судским споровима,о наплати комуналне таксе и о стању путева на подручју Бијељине.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар