Usvojen Nacrt budžeta za 2018.

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su danas Nacrt odluke budžeta za 2018. godinu koji je projektovan na 47 miliona KM.

Republika Srpska 24.11.2017 | 16:20
Usvojen Nacrt budžeta za 2018.
Budžetom grada Bijeljina za 2018.godinu predviđeno je 34 miliona KM za tekuće rashode.Više od šest miliona maraka iz gradske kase biće utrošeno za otplatu kredita, dok je 5,5 miliona KM planirano za kapitalne investicije.

“U tom budžetu je jedan kontinuitet u stabilnosti, realan je i nemamo nikakvih problema sa servisiranjem onoga za šta je zadužena lokalna samouprava”, rekao je načelnik Odjeljenja za finansije grada Bijeljina Slavko Bašić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su među prioritetima za ulaganje naredne godine završetak škole i vrtića u naselju Ledinci i Centra za socijalni rad sa Dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama.

"Mora se naći i novac za završetak izgradnje kanalizacije u gradu i infrastrukture u industrijskim zonama ,kao i novac za eksproprijaciju milion metara kvadratnih za izgradnju drinskog nasipa". 

Odbornici su usvojili i informaciju o izvršenju budžeta Bijeljine za devet mjeseci ove godine, koji je ostvaren sa 96 odsto u odnosu na plan,što u Gradskoj upravi ocjenjuju kao pokazatelj stabilnosti budžeta.

“Imali smo danas puno predloga i opozicije i vlasti šta treba korigovati i ovo je idealna prilika da pozovem sve korisnike budžeta da se uključe u javnu raspravu i daju svoje sugestije.

Klub odbornika PDP-a insistiraće da se u budžetu za 2018. godinu nađe više sredstava za omladinu,za pronatalitetnu politiku,smatramo da je to nešto što je veoma bitno", rekao je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković.

Tokom skupštinske rasprave ponovo je došlo do neslaganja vlasti i opozicije.

Odbornik SNSD-a Nedeljko Ćorić kaže da je nacrt budžeta za 2018. godinu preslikan,da je potrošački i ne daje puno nade građanima Bijeljine da će naredna godina biti bolja.

Jovan Gajić, odbornik SDS-a, misli suprotno i ističe da je ovaj budžet jedna realna slika koja će malo biti korigovana kroz javnu raspravu i da svi moraju znati da je budžet javan dokument,a da je na današnjem zasjedanju skupštine opozicija iznijela brojne neistine.
 
Pored nacrta budžeta za 2018. godinu na dnevnom redu su se našle informacije o sudskim sporovima,o naplati komunalne takse i o stanju puteva na području Bijeljine.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar