Писторијусу УДВОСТРУЧЕНА КАЗНА!

Параолимпијац из Јужне Африке првобитно је осуђен на шест година затвора због убиства девојке Риве Стинкамп. Сада му је казна дуплирана.

Остали спортови 25.11.2017 | 20:45
Писторијусу УДВОСТРУЧЕНА КАЗНА!
Јужноафрички Апелациони суд је повећао казну затвора Оскару Писторијусу на 13 година и пет месеци.

Параолимпијац је прошле године био осуђен на шест година затвора због убиства девојке Риве Стинкамп.

Он је усмртио своју девојку на Дан заљубљених 2013. године, након само три месеца везе. Атлетичар је усред ноћи испалио више метака у Риву, која се крила у купатилу.

Писторијус се бранио изјавом да је мислио да је Рива и даље у спаваћој соби, а да се у купатилу крије провалник.

У саопштењу које је прочитао за само неколико минута, судија Врховног суда Вили Серти навео је да је тај суд потврдио жалбу тужилаштва на шестогодишњу затворску казну. Пресуду је донело петочлано веће судија Врховног суда у Блумфонтејну.

Судија је рекао да је Писторијус требало да буде осуђен на прописану минималну казну од 15 година затвора за убиство у Јужној Африци.

"У нову казну од 13 година и пет месеци узето је у обзир и време које је Писторијус провео у затвору и у кућном притвору", додао је Серти.

Породица убијене манекенке поздавила је данас повећање затворске казне за њено убиство  наводећи да то показује да правда може да надвлада у Јужној Африци.

"Ово је за њих емотивна ствар. Они осећају да је јутрос поврђено њихово поверење у правосудни систем", рекла је Тања Коен, портпаролка породице Стинкамп, преноси Ројтерс. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар