Министри о закону о акцизама у БиХ

Сет закона о акцизамама наћи ће се на данашњем наставку двије сједнице Савјета министара.

Босна и Херцеговина 24.11.2017 | 08:00
Министри о закону о акцизама у БиХ
Из Савјета министара саопштено је да ће министри расправљати о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, Нацрту закона о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у БиХ и Приједлогу закона о измјенама и допуни Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода.

Предлагач сва три ова законска акта је Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ.

На дневном реду сједнице је иницијатива за вођење преговора ради закључивања уговора о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке и предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" за ауто-пут Бањалука-Добој Б и о иницијативи за вођење преговора ради закључивања уговора о сагласности на увећање зајма и прихватању увећања обавеза према уговору о гаранцији /Бањалука-Добој, прва фаза/ између БиХ и Европске банке за обнову и развој.

Савјет министара размотриће иницијативу за вођење преговора ради закључивања уговора о гаранцији који се односи на уговор о зајму за Коридор "Пет це" у Републици Српској, дио 1, између БиХ и Европске банке за обнову и развој.

Пред министрима ће се наћи нацрт споразума о инвестиционом гранту БиХ и Европске инвестиционе банке за Медитерански коридор: БиХ - интерконекција Хрватска "Изградња прекограничног моста у Градишци".

Пред министрима ће се наћи нацрт аранжмана о бесповратној помоћи између Холандије и БиХ из програма ОРИО за модернизацију регионалног пута Невесиње - Берковићи.

Биће ријечи и о Нацрту споразума о сарадњи између Савјета министара и Владе Србије у процесу приступања ЕУ.

Савјет министара размотриће Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о раду у институцијама БиХ.

На дневном реду сједнице су и информација о укупним активностима Дирекције за европске интеграције у вези с управљањем процесом европских интеграција, те информација о перспективама за БиХ 2018-2020. године и извјештај о развоју БиХ за 2016. годину.

Сједнице Савјета министара прекинуте су у сриједу, 22. новембра, а наставак је заказан за 13.30 часова. По окончању сједница биће објављено саопштење.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Безакоње ВСТС судију

24.11.2017 07:18

Написите како Тегелтија и ВСТС настављајуда бирају најгоре кандидате.За судију основног суда у Добоју изабрана је Тијана Нинковиц инаце кцерка предсједника окрузног суда у Добоју.Изабрана је мада је била на десетом мјесту по броју бодова од свих кандидата.Зна Тегелтија како је он изабран за предсједника основног суда уБањаЛуци мада никада није био судија.У дуелу са судијом Бранком Перицем само је пјенио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сојиц

24.11.2017 08:23

А ста то србски министри сад ниси против акциза хахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кредит

24.11.2017 10:38

Ако се не усвоје акцизе Цвијановицкин језик це се слогирати, а њен миљеник Богданиц мора летети са места златне коке у влади.

ОДГОВОРИТЕ