Истекао рок за доставу понуда

Рок за доставу понуда за набавку пасошких књижица истекао је данас и у наредних неколико дана требало би се знати која компанија ће добити четворогодишњи посао вриједан око 30 милиона КМ.

Босна и Херцеговина 23.11.2017 | 22:28
Истекао рок за доставу понуда
"Након избора најповољнијег понуђача постоји могућност жалбе и уколико до тога дође и све поново заврши пред Канцеларијом за разматрање жалби велико је питање да ли ће се успјети обезбиједити континуитет у издавању и изради пасоша", испричао је извор "Независних".

Иначе, Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) већ дуже од годину дана покушава спровести тендер за набавку пасошких књижица, међутим учестале жалбе стално су га поништавале. Посљедњи пут ИДДЕЕА је тендер расписала 10. августа, а рок за достављање понуда био је 6. октобра, али у међувремену су се појавиле нове жалбе. Фирма "Приматехниц Сервице СРЛ" из Румуније жалила се на услове тендера, али је Канцеларија за разматрање жалби то одбацила и тендер је настављен. ИДДЕЕА је због те жалбе продужила рок за достављање понуда на 15. новембар, а након тога још осам дана, односно до 23. новембра, када је и званично тендер у том дијелу затворен.

Пасошке књижице тренутно добавља бањалучка фирма "Милбауер", која је прије више од годину дана поново добила овај посао, међутим након жалбе француске компаније "Гемалто" и та набавка је била поништена. Ова француска компаниј и послије је срушила тендер жалећи се на његове услове и тврдећи да се "штима" њемачким компанијама.

С обзиром на то да тенедер нису спровели на вријеме, ИДДЕЕА је била принуђена с "Милбауером" путем преговарачког поступка закључити уговор на годину дана, који истиче у марту наредне године и велико је питање да ли ће власти до тада успјети изабрати новог добављача пасошких књижица или пак посао наставити с "Милбауером".

Извор: Независне

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко БЛ

23.11.2017 23:22

Ја имам пасос Србије а Босански ми је у ладици и ту це остати до истека,тако да се не сикирам сто се тице тендера....Нема потребе да ико од Срба у БиХ се нервира око тендера кад моземо фино сви узети пасос Србије и правац конзулат ...

ОДГОВОРИТЕ