Istekao rok za dostavu ponuda

Rok za dostavu ponuda za nabavku pasoških knjižica istekao je danas i u narednih nekoliko dana trebalo bi se znati koja kompanija će dobiti četvorogodišnji posao vrijedan oko 30 miliona KM.

Bosna i Hercegovina 23.11.2017 | 22:28
Istekao rok za dostavu ponuda
"Nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača postoji mogućnost žalbe i ukoliko do toga dođe i sve ponovo završi pred Kancelarijom za razmatranje žalbi veliko je pitanje da li će se uspjeti obezbijediti kontinuitet u izdavanju i izradi pasoša", ispričao je izvor "Nezavisnih".

Inače, Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) već duže od godinu dana pokušava sprovesti tender za nabavku pasoških knjižica, međutim učestale žalbe stalno su ga poništavale. Posljednji put IDDEEA je tender raspisala 10. avgusta, a rok za dostavljanje ponuda bio je 6. oktobra, ali u međuvremenu su se pojavile nove žalbe. Firma "Primatehnic Service SRL" iz Rumunije žalila se na uslove tendera, ali je Kancelarija za razmatranje žalbi to odbacila i tender je nastavljen. IDDEEA je zbog te žalbe produžila rok za dostavljanje ponuda na 15. novembar, a nakon toga još osam dana, odnosno do 23. novembra, kada je i zvanično tender u tom dijelu zatvoren.

Pasoške knjižice trenutno dobavlja banjalučka firma "Milbauer", koja je prije više od godinu dana ponovo dobila ovaj posao, međutim nakon žalbe francuske kompanije "Gemalto" i ta nabavka je bila poništena. Ova francuska kompanij i poslije je srušila tender žaleći se na njegove uslove i tvrdeći da se "štima" njemačkim kompanijama.

S obzirom na to da teneder nisu sproveli na vrijeme, IDDEEA je bila prinuđena s "Milbauerom" putem pregovaračkog postupka zaključiti ugovor na godinu dana, koji ističe u martu naredne godine i veliko je pitanje da li će vlasti do tada uspjeti izabrati novog dobavljača pasoških knjižica ili pak posao nastaviti s "Milbauerom".

Izvor: Nezavisne

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko BL

23.11.2017 23:22

Ja imam pasos Srbije a Bosanski mi je u ladici i tu ce ostati do isteka,tako da se ne sikiram sto se tice tendera....Nema potrebe da iko od Srba u BiH se nervira oko tendera kad mozemo fino svi uzeti pasos Srbije i pravac konzulat ...

ODGOVORITE