Кантона се опет огласио: О Јунајтеду, Погби, Жозеу...

Француз активно прати ситуацију на Олд Трафорду.

Фудбал 24.11.2017 | 10:00
Кантона се опет огласио: О Јунајтеду, Погби, Жозеу...
Изјава Ерика Кантоне о Нејмару и његовој селидби из Барселоне у Пари Сен Жермен изазвала је велику пажњу. Порука француске легенде да му није јасно зашто би неко отишао од Месија да би играо против Амијена и Генгана добила је очекивано велики одјек.

Неколико дана касније, чувена "седмица" Манчестер јунајтеда говорила је о актуелним играчима и менаџеру клуба са Олд Трафорда.

За почетак, искрено је признао да воли офанзивни фудбал и да сматра да је таква игра традиција на "Театру снова". У складу с тим, разуме и зашто је некима тешко да прихвате дефанзивнији приступ Жозеа Муриња.

"Волим Муриња, као што сам волео Бјорна Борга кад сам био клинац... Заиста волим Муриња, нисам разговарао са њим о фудбалу, али ми се свиђа како играмо. Преферирам офанзивнију игру, али је овде у питању Јунајтед и да Барселона загира дефанзивније нико то не би схватио. Та наша филозофија је снажна и траје деценијама. Сада је тешко прихватити промене, али волим Муриња и верујем да ће освајати трофеје, што је веома важно", рекао је Кантона

Француз је говорио и о свом земљаку, Полу Погби.

"Важан је за Јунајтед колико и Модрић за Реал. Када је Модрић повређен, то није исти тим. Видели сте то у последњих пет или шест година, сваки пут када је био на опоравку Реал није играо исто. Е, па Погба има исти утицај. Он је мозак овог тима Јунајтеда", сматра славни центарфор, који је за Јунајтед од 1992. до 1997. године постигао 82 гола.

Погледајте његове поготке у црвеном дресу: