Трамп одређује модне трендове

Коментари америчког предсједника упућени женама довели су до промјене модних трендова којима се све више наглашава “женска моћ“.

Свијет 23.11.2017 | 17:30
Трамп одређује модне трендове
Да ли предсједник САД Доналд Трамп има утицаја на моду? Неки модни извори кажу да има.

Без обзира на то шта мислите о Трамповом политичком избору, према магазину “Инквајер” и модној критичарки Лидевај Еделкорт, његов утицај у модном свијету постаје све већи.

Еделкорт, некада једна од 25 најутицајнијих у свијету моде према магазину Тајм, тврди да предсједник Трамп тренутно има велики утицај на макро трендове - али не из разлога који ви мислите.

„Макро трендови утичу на микро трендове, које дизајнери онда користе као теме за своје колекције. Трампово понашање према женама подстиче и мијења нову еру моде”, тврди она.

Чак и прије него што је изабран за предсједника, Трамп је привлачио пажњу и медији су га критиковали због непримјерених коментара упућених женама. Зато протест “Женски марш” на његовој инаугурацији није био изненађење, већ највећа демонстрација у САД посљедњих година, пише “Индипендент”.

Неки модни критичари тврде да је Трамп изношењем ставова о женама, само “запалио ватру” и допринио еманципацији припадница љепшег пола широм свијета што подсјећа на 70-е и 80-е године прошлог вијека. Женски трендови сада постају “наглашена рамена и струк, женска одијела и други облици одјеће који само показују женску моћ”.

Трамп је поново оживио розе боју, која је постала веома популарна 2016. године током тзв. “Женског марша”.

Криси Хилтон Џи, менаџер сарадник у компанији “Трендспот”, на питање о овом феномену каже: "Данас се концепт модне иконе оспорава, јер главне политичке личности утичу на моду кроз своја увјерења а не стил".

С друге стране, стил облачења америчког предсједника - превелика одијела, широке раменице - није имао утицаја на мушки модни свијет.

Како се чини, Трамп неће да утиче ни на трендове уређења ентеријера, тврди аутор књиге “Стил диктатора” Питер Јорк.

“Предсједник уређује дом као и многи други дикатори са пуно злата, стакла, украса, као и читавим низом додатака: дивље животиње попут лавова и орлова, хералдике израђене у племенитим металима, са драгуљима“, рекао је Јорк.

Извор: Новости.рс

Коментари / 0

Оставите коментар