Tramp određuje modne trendove

Komentari američkog predsjednika upućeni ženama doveli su do promjene modnih trendova kojima se sve više naglašava “ženska moć“.

Svijet 23.11.2017 | 17:30
Tramp određuje modne trendove
Da li predsjednik SAD Donald Tramp ima uticaja na modu? Neki modni izvori kažu da ima.

Bez obzira na to šta mislite o Trampovom političkom izboru, prema magazinu “Inkvajer” i modnoj kritičarki Lidevaj Edelkort, njegov uticaj u modnom svijetu postaje sve veći.

Edelkort, nekada jedna od 25 najuticajnijih u svijetu mode prema magazinu Tajm, tvrdi da predsjednik Tramp trenutno ima veliki uticaj na makro trendove - ali ne iz razloga koji vi mislite.

„Makro trendovi utiču na mikro trendove, koje dizajneri onda koriste kao teme za svoje kolekcije. Trampovo ponašanje prema ženama podstiče i mijenja novu eru mode”, tvrdi ona.

Čak i prije nego što je izabran za predsjednika, Tramp je privlačio pažnju i mediji su ga kritikovali zbog neprimjerenih komentara upućenih ženama. Zato protest “Ženski marš” na njegovoj inauguraciji nije bio iznenađenje, već najveća demonstracija u SAD posljednjih godina, piše “Indipendent”.

Neki modni kritičari tvrde da je Tramp iznošenjem stavova o ženama, samo “zapalio vatru” i doprinio emancipaciji pripadnica ljepšeg pola širom svijeta što podsjeća na 70-e i 80-e godine prošlog vijeka. Ženski trendovi sada postaju “naglašena ramena i struk, ženska odijela i drugi oblici odjeće koji samo pokazuju žensku moć”.

Tramp je ponovo oživio roze boju, koja je postala veoma popularna 2016. godine tokom tzv. “Ženskog marša”.

Krisi Hilton Dži, menadžer saradnik u kompaniji “Trendspot”, na pitanje o ovom fenomenu kaže: "Danas se koncept modne ikone osporava, jer glavne političke ličnosti utiču na modu kroz svoja uvjerenja a ne stil".

S druge strane, stil oblačenja američkog predsjednika - prevelika odijela, široke ramenice - nije imao uticaja na muški modni svijet.

Kako se čini, Tramp neće da utiče ni na trendove uređenja enterijera, tvrdi autor knjige “Stil diktatora” Piter Jork.

“Predsjednik uređuje dom kao i mnogi drugi dikatori sa puno zlata, stakla, ukrasa, kao i čitavim nizom dodataka: divlje životinje poput lavova i orlova, heraldike izrađene u plemenitim metalima, sa draguljima“, rekao je Jork.

Izvor: Novosti.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar