Експлозија близу подморнице

У близини мјеста одакле је упућен посљедњи сигнал са подморнице “АРА Сан Хуан“ која је нестала прошле недјеље забиљежено је нешто што “одговара експлозији“.

Свијет 23.11.2017 | 17:23
Експлозија близу подморнице
Аргентинска Ратна морнарица саопштила је да је забиљежила нешто што "одговара експлозији" у близини подручја у јужном дијелу Атлантског океана у вријеме када је посљедњи сигнал упутила из те зоне подморница "АРА Сан Хуан" са 44 члана посаде.

АП преноси да је портпарол аргентинске Ратне морнарице Енрике Балби изјавио да нема назнака да би експлозија могла да буде повезана са било каквим нападом на подморницу.

Ројтерс преноси да је саопштено да се радило о "абнормалном, јединственом, кратком, насилном догађају који није био нуклеарног карактера".

Балби је казао да је родбина чланова посаде обавијештена о овом и да ће се потрага наставити док судбина подморнице не буде тачно утврђена.

Амбасада САД у Буенос Ајресу саопштила је претходно да се испоставило да објекат који је авион америчке Ратне морнарице уочио у близини подручја у којем је прошле недјеље нестала аргентинска подморница није подморница "АРА Сан Хуан".

Наводи се да је авион "П-8А Посејдон" учествовао у великој операцији потраге за подморницом која је посљедњи сигнал из јужног дијела Атлантског океана упутила 15. новембра.

Амерички авион, који се у међувремену вратио у базу у Баија бланки, био је међу десетинама аргентинских и страних бродова и авиона укључених у потрагу.

Портпарол аргентинске Ратне морнарице Енрике Балби рекао је да се потрага сада налази у "критичној фази", јер постоји забринутост да је посади нестало кисеоника, уколико се налазе испод површине воде.

Он је потом рекао да Морнарица истражује снажан звук, детектован на подручју где је подморница нестала.

Звук је описао као "хидро-акустичну аномалију", а одбио је да потврди да ли се ради о експлозији, преноси ББЦ.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зука

24.11.2017 08:35

Па засто је онда не тразе на мјесту експлозије или у близини????

ОДГОВОРИТЕ